Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, kuzey, iç ve doğu kesimler parçalı çok bulutlu; Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış bekleniyor.

Ülke Genelinde Hava Durumu 

Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçmesi öngörülürken, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu yağışlı olacak. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl 10 Mart 2024 Pazar (3)

Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer alan kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Bilgisi

Hava sıcaklığı kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde 1 ila 3 derece artarken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Batı kesimler mevsim normalleri civarında, iç ve doğu kesimler ise yer yer mevsim normalleri altında sıcaklıklar bekleniyor. Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden esecek.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl 10 Mart 2024 Pazar (4)

Yağış ve Sis Uyarısı

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir. Buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi de bekleniyor.

JASAT çevreyi kirletenleri yakaladı JASAT çevreyi kirletenleri yakaladı

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl 10 Mart 2024 Pazar (1)-1

Bölgesel Hava Durumu Özetleri

Marmara ve Ege'de parçalı bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yağışlı geçmesi öngörülüyor. Güneydoğu Anadolu parçalı ve çok bulutlu, yer yer yağmur ve sağanak yağışlı olacak.

Denizlerde hava durumu ise; Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar, Karadeniz ve Ege'de parçalı bulutlu, Akdeniz'de ise parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl 10 Mart 2024 Pazar (1)

Özellikle çığ tehlikesi bulunan bölgelerdeki vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekiyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR