Gözler bu ay Borsa İstanbul'da spor kulüplerinin performansına çevrildi. "Borsa ligi"nde zirveyi kimseye kaptırmayan Trabzonspor, eylül ayını yatırımcısına en fazla kazandıran şirket olarak tamamladı.

spor futbol borsa (7)

Trabzonspor'dan Muhteşem Performans

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Borsa İstanbul'da spor endeksi, eylül ayında yüzde 5,5 değer kazandı. Ancak bu başarıda en büyük payı yüzde 21,3'lük artışla Trabzonspor aldı. Trabzonspor, sahadaki başarısını borsaya da taşıdı ve yatırımcısına eylülde büyük bir sevinç yaşattı.

spor futbol borsa (6)

Saha Performansı Borsaya Yansıdı

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında evinde Pendikspor'u 2-1'lik skorla mağlup eden Trabzonspor, teknik direktör Nenad Bjelica'nın liderliğindeki ekip, borsada da yatırımcısını gülümsetti.

Bordo-mavililer, geçen sezonun 30. haftası öncesinde göreve gelen Bjelica yönetiminde 15 lig karşılaşmasına çıktı. Karadeniz ekibi, bu karşılaşmalarda 8 galibiyet, 7 mağlubiyet elde ederken hiç beraberlik yaşamadı.

spor futbol borsa (8)

Rakipler Ne Durumda?

Trabzonspor'un ardından yatırımcısına en çok kazandıran ikinci spor şirketi yüzde 21,1'lik artışla Beşiktaş oldu. Ancak bu ayın kaybedeni Galatasaray oldu; hisselerinde yüzde 15,7 değer kaybı yaşandı.

spor futbol borsa (1)

Beşiktaş'tan Önemli Sponsorluk Anlaşması

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde iddiasını sürdürürken, Tüpraş ile stadyum isim hakkı ve reklam anlaşması imzaladı. Anlaşma bedelinin başarı primi dahil toplam 230 milyon 383 bin 150 lira ve artı KDV olduğu belirtildi.

spor futbol borsa (4)

Yıllık Performanslar Ne Gösteriyor?

Spor kulüplerinin geçen yılki performanslarına bakıldığında, Beşiktaş'ın hisse fiyatı yüzde 634'lük bir artışla 7 katını aştı. Galatasaray yüzde 76,5, Fenerbahçe yüzde 39,9, Trabzonspor ise yüzde 36,7 oranında yatırımcısına kazanç sağladı.

spor futbol borsa (2)

Özetle, Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında Trabzonspor, eylül ayında yatırımcısına en fazla kazandıran şirket oldu. Beşiktaş ise yatırımcısına son bir yılda en fazla kazandıran şirket olarak dikkat çekti.

spor futbol borsa (5)

Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim

Editör: AYHAN BAYRAKTAR