Borsa İstanbul'da tansiyon yükseliyor. BIST 100 endeksi, günü yüzde 7,08 değer kaybıyla 7.424,97 puandan tamamladı. Küresel ve yerel gelişmelerin gölgesinde, yatırımcılar önümüzdeki günlerin ne getireceğini merakla bekliyor.

Piyasadaki Dalgalanmaların Sebepleri Neler?

Borsa İstanbul'da Neler Oldu?

borsa istanbul (4)

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 565,45 puan gerileyerek günü tamamladı. İşlem hacmi 123,2 milyar lira olarak gerçekleşti. Özellikle bankacılık ve holding sektörleri büyük kayıplar yaşadı. Tüm sektör endeksleri değer kaybederken, madencilik yüzde 9,01 ile en çok kaybettiren sektör oldu.

İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var! İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var!

Devre Kesici Sistemi İki Kez Devrede

Borsa İstanbul'da gerçekleşen sert düşüşler karşısında endekse bağlı devre kesici sistemi iki kez devreye girdi, işlemler durdu.

borsa istanbul (3)

Küresel Piyasalarda Son Durum

Analistler, küresel piyasalarda tahvil piyasalarındaki satış baskısının hafiflemesine rağmen, Orta Doğu'daki çatışmalara yönelik belirsizliklerin borsadaki düşüşü tetiklediğini belirtti.

Analistler: "ABD Merkez Bankasının politika faizini sabit bırakma olasılığı, yatırımcıların da önünü görmesine yardımcı oluyor."

Yarınki Gündem: Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası

Yurt içi bilanço sezonunun hareketliliği artırabileceği belirtilirken, yarın TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı ve Avrupa Merkez Bankasının faiz kararı büyük önem taşıyor. Analistler, ECB'nin bu hafta politika faiz oranını sabit tutacağını ve Başkan Christine Lagarde'ın bankanın geleceği hakkında ipuçları verebileceğini belirtiyor.

borsa istanbul (2)-1

Ekonomistlerin Beklentisi: Faizde Artış Öngörülüyor

Öte yandan, ekonomistler TCMB PPK toplantısında bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 35'e çekilmesini bekliyor. Yıl sonu politika faizi beklentisinin medyanı ise yüzde 40 olarak kaydedildi.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR