Giriş: Borsa İstanbul'da Zorlu Bir Gün

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 271,48 puan azalarak 8.193,44 puandan günü tamamladı. Bu düşüşte toplam işlem hacminin 135,7 milyar lira düzeyinde gerçekleştiği gözlendi.

Akaryakıt Satışlarında Yeni Dönem: Tek Fiyat Politikası! Akaryakıt Satışlarında Yeni Dönem: Tek Fiyat Politikası!

Öne Çıkan Sektörler ve Kayıplar

Özellikle bankacılık endeksi yüzde 3,17, holding endeksi ise yüzde 3,58 değer kaybetti. Ancak en büyük darbeyi yüzde 6,66 ile menkul kıymet ve yatırım ortaklığı aldı.

Küresel Etkiler: İsrail ve Hamas Arasındaki Gerilim

Küresel pay piyasaları da İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar nedeniyle haftaya olumsuz bir başlangıç yaptı. Bölgeden gelecek haberlerin, global piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor.

Küresel pay piyasaları, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar nedeniyle haftaya negatif bir seyirle başlarken, bölgeden gelecek haber akışının varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

borsa-12

ABD Merkez Bankası'nın Söylemleri

ABD Merkez Bankası yetkilileri, finansal koşullar ve faiz politikaları hakkında açıklamalar yapmaya devam ediyor. Dallas Fed Başkanı Lorie Logan'ın yaptığı son açıklamaya göre, uzun vadeli tahvil faizlerindeki artışın, Federal Rezerv'in politika faizini daha fazla artırmasına gerek kalmayabileceği sinyalini verdi.

Önemli Beklentiler ve Teknik Görünüm

Analistlere göre yarın, yurt içinde sanayi üretimi ve iş gücü istatistikleri, yurt dışında ise Japonya'da dış ticaret dengesi ve ABD'de toptan stoklar yakından takip edilecek. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 8.100 seviyesinin destek, 8.400 ve 8.550 puanın direnç konumunda olduğu belirtiliyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR