Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Boğazköy Barajı kenarında bulunan ağaçlık alanda yangın çıktı. Köylülerin ilk müdahalede bulunduğu yangın, ekiplerin çalışmasıyla büyümeden söndürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Boğazköy mevkiinde çam ağaçlarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı.

Köylüler alevlere müdahale etti

Yangını fark eden Boğazköy sakinleri bölgeye gelerek alevlere ilk müdahaleyi yaptı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü ile İnegöl İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Köylülerin de destek verdiği söndürme çalışmaları sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Soğutma çalışması yapıldı

Yangının daha geniş bir alana yayılması önlenirken ekipler, yeniden alevlenme riskine karşı bölgede soğutma çalışması gerçekleştirdi.

Muhabir: SAMET KARABACAKOĞLU