Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Önder Duran"ın dün kaleme aldığı "Kendimizi mi kandırıyoruz"" başlıklı köşe yazısında, Andy-Ar şirketinin araştırma sonuçlarını içerisinde yer alan "en çok beğenilen mobilya markası" sorusunun yönlendirme içerdiğini dile getiren İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, araştırmada bahse konu olan firmalar ile İnegöl mobilyasının aynı kategoride olmadığını ifade ederek, İnegöl"ün şehir olarak marka olduğunu kaydetti.

Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar

Başkan Özcan Ayhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İnegöl Mobilyası, söz konusu ankette firma bazında yer almamasından dolayı ve araştırma sonucunda İnegöl olarak övündüğümüz bazı firmaların anket sonuçlarından çıkmamasına üzüldük. Fakat bunun bir şaşırtmalı bir soru olduğunu düşünüyorum. Biz Türkiye"nin mobilya tasarım şehriyiz. Biz bu konuda istisnasız bir numarayız. Özellikle Türkiye"de mobilyanın seyrini, modasını, rengini belirleyen İnegöl mobilyacılarıdır. Burada da öne çıkan 100 civarında, birbirinden değerli firmamız var. Kendisini geliştiren, araştırmacı, dünyayı gezen ve bu konuda ciddi yatırımları olan firmalarımız var. Tabi İstikbal, Bellona, Doğtaş ve benzeri firmalarında fuara gelip, bizim ürünlerimizi görerek ondan sonraki dönemlerde de benzer mobilyaları yaptıklarına bizzat şahidiz."dedi.

Ayhan: "Biz bu konuda gocunmuyoruz. Fakat soru; "Türkiye"nin mobilya şehri neresi"" "En iyi mobilya hangi şehirde üretilir" şeklinde sorulsaydı inanıyorum ki İnegöl birinci çıkardı. Çünkü bizi en iyi bilen satış yapan mobilya mağazalarıdır. Nasıl ki altının değerini sarraflar anlarsa, mobilyanın iyisini de satışını yapan mağazalar bilir. Günde 400-500 kamyon İnegöl"den çıkış yapıyor. Ayda ise en az 500 kamyonluk ihracat yapmaktayız. Bu bir değerdir, ölçüdür, tanınmışlıktır. Araştırmada adı geçen firmalar ile zaten aynı kategoride değiliz. Biz farklıyız. Biz şehir olarak markayız."diye konuştu.

Araştırma sonuçlarında Çilek Mobilya"nın yer alamamasına da değinen Başkan Ayhan: "Çilek mobilya oradaki firmalarla aynı kategoride değil. Zaten Türkiye"de Çilek Mobilya"nın rakibi yok. Çilek kendi kategorisinden Türkiye"nin 1 numarası. Çilek Mobilya"yı, yatak odası, yemek odası, oturması odası satan firmalarla değerlendirmek olmaz."şeklinde konuştu.