AK Partinin 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, hafta sonu Kızılcahamam'da gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban'ın da yer aldığı kampta yapılan sunumlarda tasarruf uyarısı ön plana çıktı.

Yapılan sunumlarda özellikle yeni belediye başkanlarına yeni yapacakları harcamalara dikkat etmeleri ve yeni borçlanma yapmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Başkanlara özellikle 2020 yılına kadar sıfırdan projelerin yapılmaması istendi.

Sunumlarda başkanlara "Bitirtilemeyen çok proje var. Uzayan, tamamlanmayan projeler tepki çekiyor. Sıfırdan proje yapmayın. %40'ı yapılan projeleri dondurun, %70 ve fazlası yapıldıysa öncelikle bu projeleri bitirin" talimatı verildi.

Bu talimatın ardından gözler İnegöl'de yapımı yarım kalan inşaatlara çevrildi. Bu gelişmeyle birlikte İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan belediye hizmet binası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Baykoca Mahallesi'nde yaptırılan İnegölspor tesislerinin akıbeti merak ediliyor.

Kırmızı et üretiminde artış! Kırmızı et üretiminde artış!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye başkanlarına uyarılarda bulunarak, her alanda adaletin gözetilmesi, her bir vatandaşın devletin tüm imkanlarından adil yararlandırılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatay mimariye önem verilmesini isteyerek, dikey mimariye müsaade edilmemesini, gerekirse yıkım kararı alarak dikey mimariye sahip yapıların yıkılabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi burada da ben tüm belediye başkanlarıma başta büyükşehir belediye başkanları olmak üzere bu konularda hassas olmalarını özellikle rica ediyorum, yıkacaksınız, biz yatay mimari diyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıda başkanlara önemli uyarılarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Uyuşturucunun en çok ev, metruk bina ve parklarda kullanıldığını söyleyerek, "Uyuşturucu kullanıcıları maddeyi %40 oranında kendi evlerinde kullanıyor. İkinci olarak da %24 oranında metruk binalarda uyuşturucu kullanımı tespit ettik. Üçüncüsü ise parklarda. Belediye Başkanlarından bu hususlarda dikkatli olmalarını istiyoruz. Metruk binalara yoğunlaşın. Metruk bina bırakmayın, boşsa yıkın" dedi.