Müslim Serbest'in köşe yazısı.

 

   TFF 2.Lig Beyaz Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun, deprem dolayısıyla ertelenen 24.haftasında kendi evinde karşılaştığı Menemen FK'yı 2-0 yenerek puanını 26'ya çıkardı.

    Teknik Direktör Bahattin Güneş'in göreve getirilmesiyle birlikte hiç yenilmeyip 2 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 8 puan toplayan temsilcimiz İnegölspor erteleme maçında Menemen FK'yı da yenmek istiyordu.

    Buna karşılık rakip Menemen FK ise son 5 maçtan 4 galibiyet ve 1 beraberlik çıkararak üst sıraları zorlamaya başlamıştı. İnegölspor maçında bir kayıp yaşamak da istemiyordu. Çünkü haftasonunda oynanacak 27.hafta maçlarında haftayı Bay geçirecekti.

   İnegöl İlçe Stadında güzel bir havada oynanan maçın ilk yarısına temsilcimiz İnegölspor'un vuruşu ile başlandı. Temsilcimiz İnegölspor maçın 20.dakikasında Niyazi Batuhan Salman'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra her iki taraf pozisyonlar yakalasa da bu pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı 1-0 İnegölspor'un üstünlüğü ile tamamlandı.

   Maçın ikinci yarısına 1-0'lık skor avantajıyla başlayan temsilcimiz aynı zamanda skorun getirdiği moralle pozisyonlar ararken maçın 67.dakikasında Ömer Faruk Ermeç ile bir gol daha bulup durumu 2-0'a getirdi. İkinci yarıda başka gol olmayınca maç da temsilcimiz İnegölspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

    Evet, bu galibiyet çok iyi oldu. Yöneticiler, teknik heyet ve futbolcularımızın birlik ve beraberlik içerisinde olmaları galibiyeti getiren unsur oldu. Bu birlik ve beraberliğin içine taraftarımız da girince herşey çok farklı oluyor. Yöneticilerimizi bu maçta bayan taraftarlar ile öğrenciler için bilet ücretlerini kendilerinin karşılamasından dolayı kutluyoruz.

    Birlikte başarmak...Evet, topyekün takımı desteklemek, fakat herşeyden önemlisi sabırlı olmak... Bu birliktelik, bu oyun anlayışı, bu inanç ve bu başarı önümüzdeki 2-3 haftadan sonra kendisini daha farklı göstermeye başlayacaktır. Batman Petrol Spor A.Ş.'nin bu haftayı Bay geçirmesi, Eşin Group Nazilli Belediyespor'un da yenilmesi umutlarımızı daha da arttırıyor.

    Yılmaz Özeren ve Niyazi Batuhan Salman'ın özellikle 2 haftadır çıkış göstermeleri sevindirici. Oyuna ikinci yarıda giren kaptan Bahadır Taşdelen maçta gösterdiği performansla "Artık bençte oturmak istemiyorum." demek istedi. Defans oyuncularımız artık çok iyi. Sakat ve cezalı durumların dışında pek bir değişiklik olmayacak gibi. Orta sahamız ise kadro derinliğimizin en çok olduğu bir yer.

Hemen hemen tüm orta saha oyuncularımız her zaman kendilerine yer bulacaklardır. İleride Ömer Faruk Ermeç haftalardır asist yapıyordu. Bu maçta da 1 asist yaptı ve 1 de gol attı. Niyazi Batuhan Salman 2 haftadır gol atıyor. Metincan Cici'de bir düşüş var. Umarım kısa sürer. Ersel Aslıyüksek de artık kendisini bir an önce toparlamalıdır.

   Önümüzdeki Pazar günü deplasmanda Şanlıurfaspor ile karşılaşacağız. Beraberlik iyidir, galibiyet neden olmasın? Takımımızın yenilmeyeceğine inanıyoruz. İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...

MÜSLİM SERBEST