Akaryakıtta Çifte İndirim Müjdesi! Benzin ve Motorin Fiyatları Düşüyor Akaryakıtta Çifte İndirim Müjdesi! Benzin ve Motorin Fiyatları Düşüyor

Motorin ve LPG'ye yapılan zamların ardından, şimdi de benzine zam yapılması bekleniyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, benzinin litre fiyatına 1 lira zam gelmesi öngörülüyor. Bu zam, Brent petrol ve dolar kurundaki dalgalanmalar nedeniyle bekleniyor ve 24 Ocak Çarşamba günü gece yarısından itibaren uygulanması beklenen zam, akaryakıt sektöründe önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Benzin Fiyatlarına Beklenen Zam

Geçtiğimiz hafta LPG'ye 40 kuruş, motorine 1,15 TL zam yapılmıştı. Benzin fiyatlarına yapılacak olan bu zam, global piyasa koşulları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar göz önünde bulundurularak kararlaştırıldı. Türkiye'de akaryakıt fiyatları, global piyasa koşullarına dayanarak belirleniyor. Rafineri satış fiyatının oluşumu, depo satış fiyatının belirlenmesi ve nihai olarak pompa satış fiyatının oluşturulması sürecinde, arz talep dengesi ve döviz kurları gibi faktörler etkili oluyor.

Editör: Fırat Çelik