Tarih 21 Şubat 2006. O tarihte  Ak Parti Alanyurt Belde Başkanı Adil Kansu ve Yönetim Kurulu üyeleri, gelen şikayetler üzerine beldenin çeşitli yerlerinde bir dizi inceleme yaparlar.

Yolların bozukluğunu gündeme getiren Kansu, “Ana ve Ara yollarda oluşan çukurlar gerçektende tehlikeli boyutlara ulaştı” der.

“Bugün İnegöl Belediyesi’ne bağlı olan Alanyurt’ta sorunlar bitti mi?” sorusunun cevabını sizlere bırakıyor ve arşivden haberimizi paylaşıyoruz:

İşte arşivden haberimiz:

Genç Gazete Alanyurt Belediye (1)

Alanyurt'ta Yolların Durumu Tehlike Saçıyor: Yöre Sakinleri ve Yerel Yönetim Arasında Gerginlik

Alanyurt'ta yolların bozukluğu ve çukurların tehlikeli boyutlara ulaşması, Ak Parti Alanyurt Belde Başkanı Adil Kansu ve yönetim kurulu üyelerinin dikkatini çekti. Yapılan incelemeler sonucu, yerel yönetim acil eylem çağrısında bulunuldu. Peki, Alanyurt'un yolları kurtarılacak mı?

Ak Parti Alanyurt Belde Başkanı Adil Kansu ve yönetim kurulu üyeleri, vatandaşların şikayetleri üzerine beldenin çeşitli yerlerinde yaptıkları incelemeler sonucunda, yolların durumunun tehlikeli boyutlara ulaştığını belirtti. Kansu ve ekibi, yerel yönetimin bu sorunları acilen çözmesi gerektiğini vurguladı.

Yöre Sakinlerinin Tepkisi Büyüyor

Yolların bozukluğuna ve oluşan çukurlara dikkat çeken Adil Kansu, vatandaşların şikayetlerinin yerinde olduğunu ve çukurların yer yer 15 cm derinliğe ulaştığını ifade etti. Bu durumun tehlikeli kazalara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Yerel Yönetimden Açıklama Bekleniyor

Adil Kansu, Alanyurt Belediyesi'ni göreve çağırarak, şu anki vekilin kim olduğunu bilmediklerini ve bu konuda bir açıklama beklediklerini söyledi. Kansu, "Eğer bu görevi yerine getiremeyeceklerse istifa etsinler. Kimse bu rezaleti çekmek zorunda değil" dedi.

Genç Gazete Alanyurt Belediye (3)

Yollardaki Tehlike Can Kayıplarına Yol Açabilir

Adil Kansu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, özellikle tehlike saçan caddelerde yaptıkları incelemelerde, acil önlemlerin alınmaması durumunda ciddi can kayıplarının yaşanabileceğini iddia etti.

Kansu; “Yerel yönetimi göreve çağırıyorum ancak, Başkan Habib Özdede’nin rahatsızlığı nedeniyle vekaleten kimi bıraktığını bilmediğimiz şu anki vekilden bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Eğer bu görevi yerine getiremeyeceklerse istifa etsinler. Kimse bu rezaleti çekmek zorunda değil. 20 bin nüfuslu bir belde olan Alanyurt ta düzgün bir tek yol yok. Belediyede iletilen sorunları çözecek kimse yok mu? Belediyeyi kim yönetiyor bilmek istiyoruz” diye konuştu. Kansu yapılan yerel seçimlerden sonra beldenin tamamen sahipsiz kaldığını ve bu duruma acilen bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

 “Alanyurt Beldesi gerçekten şu an acınacak durumda. Cadde ve sokaklarda yağmur ve kar suyunun akıp gideceği bir alt yapı tesisatı yok. Bu yüzden yollarda bu şekilde bozulmalar meydana geldi. Yönetim bir an önce bu konuya el atmak zorunda. Alanyurt’a yakışır bir alt yapı hizmeti  veremeyecekseniz daha fazla bu insanlara eziyet çektirmeyin ve istifa edin” dedi.

Genç Gazete Alanyurt Belediye (4)

Alanyurt'un sokaklarındaki durumu eleştiren Kansu, belediyenin alt yapı hizmetlerindeki yetersizliği nedeniyle vatandaşlara eziyet çektirdiğini ve sorunların çözümü için hemen harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

ARŞİVDEN HABER: 21 Şubat 2006

Kurumlar Vergisinde İnegöl'ün ilk 100 firması açıklandı Kurumlar Vergisinde İnegöl'ün ilk 100 firması açıklandı

İNEGÖL HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK