Sizden alacağı olmayan kişi size icra takibi başlatabilir mi? Sizden alacağı olmayan kişi size icra takibi başlatabilir mi?
İnegöl Belediyesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Aktaş, geçtiğimiz senelerde başlattıkları 50 yaş ve üzeri vatandaşlara gezi projesine devam ettiklerini söyledi.
BURSA VE ÇANAKKALE'DEN SONRA KONYA
Daha önce Bursa'ya ve Çanakkale'ye düzenledikleri ücretsiz gezide toplamda 4 bin 864 vatandaşın faydalandığı gezilerin rotasını bu sene Konya olarak belirlediklerini belirten Aktaş, "Konya; insanlık tarihi açıdan önemli medeniyetlere sahne olmuş, oldukça zengin bir kültürün izlerini bağrında taşıyan, Mevlana gibi yetiştirdiği İslam büyükleri ile gönülleri fetheden, bir müze şehir kimliğine sahip olan istisna bir şehirdir. Bu yıl vatandaşlarımızı; dünya görüşü ve insan sevgisi ile Mevlana Celaleddin Rumi ve milletimizin hazır cevaplılığı ve kıvrak zekasıyla tanıdığı Nasreddin Hoca gibi milli kültürümüzün manevi mimarlarının yaşadığı şehir Konya'ya götürmeye karar verdik. Ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini, seyahat etme imkanı olmayan vatandaşlarımıza bu tür imkanları sağlamamız; Ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini görmek, tarihte meydana gelen olayları kalıcı ve doğru şekilde gelecek kuşaklara aktarmak sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak devam edecektir."dedi.
50 YAŞ VE ÜZERİ
Konya gezileri için 5 Mayıs 2014 Pazartesi günü kayıt başvurularını almaya başlayacaklarını ifade eden Aktaş, şöyle konuştu: "Sadece nüfus cüzdanı ile başvuruların yapılacağı kayıtlarda yaş sınırlamasını ise 50 yaş ve üzeri olarak planladık. Özellikle vurgulamak istediğim bir şey var. Karı-koca olarak katılacak vatandaşlarımızdan herhangi birinin 50 yaş ve üzeri olması eşinin belirlenen yaştan küçük olsa dahi geziye çift halinde katılabilmesi için yeterli olacaktır.
İLK GEZİ 12 MAYIS'TA
Gezimizde yol masrafları ve sabah kahvaltısı Belediyemiz tarafından karşılanacak, öğlen yemeği, akşam yemeği ve 5 TL bedeli olan müze ücreti ise vatandaşlarımıza ait olacaktır. İlk gezimizi, 12 Mayıs 2014 Pazartesi günü olarak planladık. Kandil, ramazan ayı ve bayram gibi özel günler hariç 72 tur düzenleyerek toplamda 3096 kişiyi Konya'ya götüreceğiz. Bu arada büyükşehir yasasının 30 Mart 2014 seçimleri ile beraber yürürlüğe girmesiyle, 1 Nisan tarihinden itibaren artık köylerimizde mahalle statüsünde olduğundan sadece merkezde değil daha önceki adıyla köy diye tabir ettiğimiz şu anda ise İnegöl'e bağlanan 116 mahallemizden de kayıtlar alınacaktır. Kontenjanımız kısıtlı olduğundan gezimize katılmak isteyen vatandaşlarımızın kayıtlarını bir an önce gerçekleştirmelerini özellikle vurgulamak istiyorum. Gezimiz hayırlı, uğurlu olsun."ifadelerini kullandı.
KAYIT YERLERİ
Aktaş, kayıt yerlerinin ise Merkez Belediye Binası, İnegöl, Yenice, Cerrah, Kurşunlu, Tahtaköprü ve Alanyurt Ek Hizmet Binalarında bulunan Hizmet Masaları olduğunu sözlerine ekledi.
.