Yenişehir Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası Bursa Şubesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle belediye çalışanlarına rekor zam yapıldı.

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyede en düşük işçi maaşının 42 bin 800 TL olduğunu açıkladı.

İşçiler Sosyal Haklarına Kavuştu

Yeni sözleşme ile işçiler sadece maaş artışı değil, yıllardır alamadıkları sosyal haklarına da kavuştu. 15 bin TL’lik sosyal paket koruma altına alınırken, yol ve aile yardımları da eklendi. Ayrıca, yıllık izin ücretleri artırıldı ve kıdem hakkı belediyeye kazandırıldı.

Gencgazete Belediyeden İşçiye Rekor Zam (4)

“Mutlu Çalışan, Mutlu Yenişehir”

Başkan Ercan Özel, imza töreninde yaptığı konuşmada, çalışanların mutlu edilmesi halinde tüm şehrin mutlu olacağını belirtti. “Belediyemizi mali yük altına sokmadan işçilerimizin haklarını en iyi şekilde koruduk” dedi.

İkramiyeler Artırıldı

Yenişehir Belediyesi çalışanları için ikramiye gün sayıları artırıldı. Buna göre:

Bu yeniliklerle birlikte çalışanların ekonomik refahı önemli ölçüde yükseltildi.

Gencgazete Belediyeden İşçiye Rekor Zam (1)

“Belediye Başkanımıza Teşekkür Ediyoruz”

Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, çalışanların haklarını koruyan bu sözleşme için Başkan Özel’e teşekkür etti. “Çalışanlarını mutlu edemeyen belediye başkanları, vatandaşları da memnun edemez. Bugün burada işçimizin hak ettiği ücreti almasının gururunu yaşıyoruz” dedi.

İşçiler Sevinçlerini Davul Zurna ile Kutladı

Sözleşmenin imzalanmasının ardından işçiler büyük bir coşkuyla kutlama yaptı. Davul zurna eşliğinde çiftetelli oynayan belediye çalışanları, Başkan Özel’e teşekkürlerini sundu.

Yenişehir Belediyesi, bu sözleşmeyle Bursa’daki belediyeler arasında toplu iş sözleşmesini ilk imzalayan belediye olarak dikkat çekti.

Gencgazete Belediyeden İşçiye Rekor Zam (2)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA