Asel İsmi: Kuran-ı Kerim'de Geçen Hoş Anlamı ile Yükselen Popülerlik

Asel ismi, son dönemlerde kız çocukları için en çok tercih edilen isimler arasına girmiş durumda. Arapça kökenli olan bu isim, Türkçede "bal" anlamına gelmekte ve güzel anlamıyla ebeveynlerin beğenisini topluyor. Peki, bu özel ismin anlamı ve kökeni nedir? Asel ismi gerçekten Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? İşte bu isme dair merak edilen tüm detaylar.

Bebek Cocuk (4)

Asel İsminin Anlamı ve Kökeni

Asel: Bal ve Cennetin Irmağı

Asel ismi, Arapça kökenli olup Türkçeye geçmiş nadide isimlerden biridir. Anlamı "bal" olan bu isim, Kuran-ı Kerim'de adı geçen cennetteki dört ırmaktan birini temsil etmektedir. Özellikle Muhammed Suresi'nin 15'nci ayetinde cennetteki bal ırmağına atıfta bulunulur.

"Kendilerini koruyanlara söz verilen cennet şöyle anlatılabilir: İçinde bozulmayan su ırmakları, tadı bozulmayan süt ırmakları ve süzme bal ırmakları akar" (Muhammed, 47/15)

Bal (2)

Asel İsmi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Asel isminin çocuklara verilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. İsmin anlamı, söylenişi ve manası son derece güzel olduğundan, dini açıdan da bu ismi koymak caizdir. Bu özel ve anlamlı isim, kız çocukları için ideal bir seçimdir.

2 Aylık Bebekler Ellerini Neden Emer

Asel İsmine Yakışan Diğer Kız İsimleri

Ebeveynler, Asel ismi yanında Zeynep, Liya, Lina, Yaren, Leyla, Mira, Mina gibi isimleri de tercih edebilirler. Bu isimler, Asel ile birlikte kullanıldığında oldukça hoş bir uyum sergiler.

Asel, son zamanların popüler isimlerinden biri olarak, yeni doğan bebeklere verilen en güzel hediye olmaya devam ediyor. Hem anlamı hem de kökeniyle özel olan bu isim, ebeveynler tarafından sıkça tercih edilmekte ve popülerliğini korumaktadır.

Bal (1)

Bursa'nın Meşhur Lezzeti İskender Nasıl Yapılır? İşte Ev Yapımı İskender Tarifi! Bursa'nın Meşhur Lezzeti İskender Nasıl Yapılır? İşte Ev Yapımı İskender Tarifi!

Editör: AYHAN BAYRAKTAR