Geçtiğimiz hafta İnegöl basınının spor sayfalarında "Bayramda Futbol Şöleni", "Futbola Doyacağız" şeklinde birçok başlık görmüştük.

İnegölspor, Arefe Günü Ziraat Türkiye Kupası'nda Gümüşhanespor'la, Kurban Bayramı'nın dördüncü günü de ligde Kocaeli Birlikspor'la karşılaşacaktı.

Gümüşhanespor'u uzatmada gelen golle elemeyi başardık ancak ligdeki Kocaeli Birlikspor maçı hem oyun hem de skor olarak hiç istediğimiz gibi sonuçlanmadı.

İdeal on birinden birkaç değişiklikle başladı İnegölspor Kocaeli Birlikspor maçına. Bülent ve -henüz kendini Serhat Güller'e kabul ettirememiş ancak bu takımın en önemli hücum güçlerinden biri olan- Ömürcan yedekler arasında, Yasin Görkem ise kadroda değildi. Hücum etkinliklerini önemli oranda yöneten oyuncular sahada olmayınca maçın tamamında İnegölspor'un kayda değer bir pozisyon bulamayacağını tahmin etmek çok zor olmadı.

Zaten kaleyi bulan ilk şut da maçın uzatma dakikalarında geldi. İnegölspor, taraftarını hiç memnun etmediği ikinci iç saha maçından da galibiyetle ayrılamadı.

Öncelikle orta sahada Mehmet Ayaz, Erdi Zengin ve Emrah Dağ üçlüsüyle oynuyorsanız, rakibinize hücum anlamında üstünlük kurmanız mümkün değil. Mehmet Ayaz'ın öne pası yok, Erdi Zengin ve Emrah Dağ da çok mücadeleci ama hücumda yetersizler. İç sahada oynadığınız maçlarda daha etkili olmak zorundasınız.

Daha etkili ve dik oynayabilen oyuncuları oynatmalısınız. Takımın merkezi çok verimsiz olduğu için kanat oyuncularının futbolundan bahsedemiyorum bile. Ekrem Sarıçam topla doğru düzgün buluşamıyor. Levent Kale, iyi niyetli ama etkisiz.

Bek oyuncuları orta sahayı geçemiyor. Bilal Özdemir ve Mustafa Vargel dışında sahada iyi olan pek bir şey yoktu. Hal böyle olunca ilk kaleyi bulan şut 90+1'de geldi. Maçta taraftardan daha çok sıkılan biri varsa o da forvet Ergün Çakır'dı. Bir de Yasin Görkem.

Gümüşhane maçının ilk yarım saatinde takımın en iyisi olmasına karşın oyundan alınınca Serhat Güller'e oyundan neden alındığını sordu. Güller de bir şeyler söyleyip Görkem'in sırtını sıvazladı. Üç gün sonra Yasin Görkem kadroda yok.

Serhat Güller maçtan sonra iyi mücadele ettik diyor. E onu da yapsınlar bir zahmet. Futbolda "mücadele" bir ölçü değildir ki zaten. Sen maddi karşılığını alıyorsan sahada koşmak, mücadele etmek zorundasın. Yani "Çocuklar çok iyi mücadele etti." diye bir mazeret yok, olamaz.

Başkan ve hoca, takımın yeni kurulduğunu ve zamana ihtiyaçları olduğunu söylüyor. Bu oyuncu gurubuyla daha iyi futbol nasıl oynanır? Mehmet Ayaz zamanla ne kadar iyi olabilir? Kimse kusura bakmasın ama bu takımın birçok oyuncusu bu seviye için yetersiz.

Aslında oyuncuları eleştirmek ne derece doğru bilmiyorum. Kapasite olarak takımı taşımaları çok zor. Eleştirilecek nokta bu takımın planmasının nasıl yapıldığı. Bunun için iktisatçı olmaya gerek yok. 13 transfere harcanan parayı geçen yıl Play-Off finali oynayan takımın oyuncularına dağıtsaydın çok uçuk miktarlar önerilmediği sürece kimse bu takımdan ayrılmazdı.

Sonuç olarak Gümüşhanespor ve Kocaeli Birlikspor maçları şölen değil, taraftara bu takımdan ne beklemesi gerektiğini gösteren maçlar oldu. Görünen köy kılavuz istemez. Bu İnegölspor'un işi çok zor...