Ramazan Bayramı'nın ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yoğun bir ekonomi gündemi ile mesaisine başlayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in belirlediği yol haritasıyla, tek haneli enflasyon hedefine ulaşmak öncelikli amaç haline geldi. İşte bayram sonrası Meclis'e gelecek beş kritik ekonomik düzenleme.

Enflasyon düşmeden kalıcı refah artışı olmayacağı bilinciyle hareket eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tek haneli enflasyonu kalıcı refah artışının anahtarı olarak belirledi.

12. Kalkınma Planı ve Orta Vadeli Program hedefleri doğrultusunda, ekonomi yönetimi enflasyonla mücadeleyi ana gündem maddesi olarak belirlemiş durumda. Özellikle ÖTV ve KDV artışlarının yapılmayacak olması, TL varlıkların cazip kılınması ve Fed'in faiz indirimine gitmesi beklenen dolar zayıflığı, TL'nin değerini artırma potansiyeline sahip.

Merkez Bankası'nın sıkı para politikası adımlarıyla başlattığı pozitif reel getiri dönemi, TL'nin cazibesini artırıyor. Ayrıca, Bakan Şimşek'in açıkladığı kritik maddeler; öngörülebilir ücret artışları, sıkı para ve maliye politikaları, ihracatın teşvik edilmesi ve kamuda tasarruf önlemleri, ekonomik büyümenin sürdürülebilirliği için önem taşıyor.

Bu çerçevede, bayram sonrası Meclis'in gündemine gelecek beş düzenleme şöyle sıralanıyor: Kripto para yasasında sona gelinmesi, enerji ve turist rehberliği alanında yasa teklifleri, vergi istisnaları ve indirim oranlarının masaya yatırılması, kira artışı sınırının kaldırılması ve kayıtdışılıkla mücadele adımları. Bu düzenlemelerin, Türkiye ekonomisinde sürdürülebilir büyüme ve kalıcı refah artışına katkıda bulunması hedefleniyor.

Kaynak: gazetememur