Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, bayram öncesi ve bayram günlerinde ülkenin bir çok şehrinde yağış bekleniyor.

Hafta sonunu, Arefe gününü ve Bayram günlerini de kapsayan 6 günlük hava tahmini haritasını haberimizin sonunda paylaşıyoruz.

Genç Gazete Bayram Öncesi Hava Durumu Nasıl Bayram Günü Yağış Var Mı (3)

Türkiye Genel Hava Durumu Tahmini

Bugün Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu; Trakya, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Ardahan ve Erzincan hariç), Güney Doğu Anadolu (Mardin hariç) ile İstanbul ve Hatay çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor.

Genç Gazete Bayram Öncesi Hava Durumu Nasıl Bayram Günü Yağış Var Mı (4)

Türkiye geneli Sıcaklık ve Rüzgar Bilgisi

Haftasonu Batı ve doğu kesimlerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Rüzgarın, kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Uyarılar

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Genç Gazete Bayram Öncesi Hava Durumu Nasıl Bayram Günü Yağış Var Mı (1)

Denizlerde Hava Durumu

Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar beklenirken, Karadeniz, Marmara ve Akdeniz'de parçalı ve az bulutlu bir hava durumu öngörülüyor. 

Genç Gazete Bayram Öncesi Hava Durumu Nasıl Bayram Günü Yağış Var Mı (1)-1

Kocaeli’nin Ünlü Hereke Halısının Sırrı: Neden Herkes Bu Halıya Hayran? Kocaeli’nin Ünlü Hereke Halısının Sırrı: Neden Herkes Bu Halıya Hayran?

Kaynak: mgm.gov.tr