UEFA Şampiyonlar Ligi'nin heyecan dolu 3. haftasında, Türkiye'nin en başarılı futbol takımı olan Galatasaray, Almanya'nın dev ekibi Bayern Münih ile kozlarını paylaşacak. Bu önemli mücadele, iki takım arasında yapılan 31. maç olma özelliği taşıyor. Peki, Galatasaray bu zorlu rakibi karşısında tarih yazabilecek mi?

galatasaray (2)

Galatasaray ve Alman Takımları Arasındaki Rekabet

Geçmişteki Performans

"Cimbom" olarak da bilinen Galatasaray, Alman rakipleriyle yaptığı 30 maçta 7 kez galip geldi. Bu maçlardan 13'ünde beraberlikle ayrılırken, 10 kez de sahadan mağlup olarak ayrıldı. Galatasaray, bu mücadelelerde rakip kaleye 31 gol gönderirken, kendi kalesinde ise 46 gol gördü.

galatasaray (1)

Bayern Münih ile Önceki Karşılaşmalar

Galatasaray, Bayern Münih ile tarihinde sadece 2 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda sahasında 1-1 berabere kalırken, deplasmanda 6-0'lık ağır bir yenilgi aldı.

Galatasaray ile Bayern Münih, yarınki karşılaşmayla tam 51 yıl sonra bir Avrupa kupası maçında tekrar bir araya geliyor.

galatasaray (3)Bayern Münih'in Türk Takımlarına Karşı Üstünlüğü

Bayern Münih, Avrupa kupalarında Türk takımlarına karşı oynadığı hiçbir maçta yenilmedi. 2 kez Galatasaray ve 4 kez Beşiktaş ile karşılaşan Alman ekibi, toplamda 19 gol atıp sadece 2 gol yedi.

galatasaray (4)

Galatasaray'ın Almanya'daki Başarısı

Galatasaray, sahasında Alman takımlarına karşı daha az başarılı olmuş gibi görünse de, Almanya'da daha etkileyici bir performansa sahip. Almanya'da oynanan 16 maçta beşer galibiyet ve beraberlik alarak dikkat çekti.

Derbi başlamadan saha karıştı Derbi başlamadan saha karıştı

galatasaray (6)

Yarın oynanacak bu zorlu mücadele öncesinde her iki takımın da istatistikleri oldukça etkileyici. Ancak sahada kazananın kim olacağını zaman gösterecek.

galatasaray (5)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR