67 yaşındaki Nejdet Bekiroğlu, ücretsiz ulaşım kartını akrabası için kullandı ve 650 lira ceza aldı. Bursa'da artan bu tür vakalar, vatandaşları tedirgin ediyor.

Usulsüz Kullanımın Bedeli Ağır

Nejdet Bekiroğlu, akrabasını otobüse bindirirken kartını usulsüz kullandı. Görevliler, Bekiroğlu'na verilen cezanın sadece bir örnek olduğunu, benzer durumların sıkça yaşandığını belirtti.

Bursa Kart (1)

Burulaş'tan Önemli Uyarı

Burulaş yetkilileri, ücretsiz veya indirimli kartların usulsüz kullanımına karşı ciddi önlemler aldıklarını ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bursa Kart (3)

"Şahıslara verilen indirimli, abonman ve ücretsiz kartların 3'üncü şahıs tarafından kullanıldığı tespit edildiği anda sürücü tarafından karta el konulur. El konulan kartlara tutanak tutulur ve en geç 5 gün içerisinde Şehreküstü’nde bulunan seyahat ofisine teslim edilir. Kart cezası alan vatandaşlar basılan tutarın 50 katı ceza öderler, 2’nci kez aynı durum yaşanırsa bu sefer otobüse ve trene basılan tutarın 100 katında bir ceza öderler." - Burulaş Yetkilisi

Bursa Kart (4)

Eski Başkan Uğur Sertaslan'a Bursa Büyükşehir'de Bir Görev Daha! Eski Başkan Uğur Sertaslan'a Bursa Büyükşehir'de Bir Görev Daha!

Vatandaşlar, kartlarını yalnızca kendileri için kullanmalı ve 3'üncü şahıslara vermemelidir. Aksi halde Bekiroğlu gibi yüksek miktarda cezalarla karşılaşabilirler.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR