Polis ekipleri, olay yerinden haber yapmak isteyen gazetecileri uzaklaştırırken, mahalle sakinlerinin olay yerinde serbestçe dolaşması kafalarda soru işaretleri bıraktı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.

basin polis (1)

Basın Özgürlüğüne Müdahale ve Güvenlik Zaafiyeti

Silahlı Saldırının Detayları

Kurtuluş Caddesi'nde gerçekleşen olayda, iki kimliği belirsiz kişi, kokoreççi dükkanına gelerek işletme sahibi Yılmaz Ilgın ile tartıştı. Kavga dönüşen tartışmanın ardından saldırganlar Ilgın'ı darp ederek olay yerinden kaçtı.

Yarım saat sonra tekrar dükkanın önüne gelen saldırganlar, tüfekle hem havaya hem de dükkana ateş açtı. Olayı mahalle sakinleri 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

23 şahsın ev ve üst aramasında; çok sayıda silah ele geçirildi 23 şahsın ev ve üst aramasında; çok sayıda silah ele geçirildi

basin polis (4)

Polisin Basın Üzerindeki Baskısı

Olay yerine intikal eden İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir yandan saldırganları ararken diğer yandan inceleme ve araştırmalarını sürdürdü. Emniyet şeridi çekilmeyen ve güvenlik önlemi alınmayan olay yerini görüntülemek isteyen gazeteciler ise, bir polis memurunun sert müdahalesiyle karşılaştı. Polis memuru,

“Çekemezsin kardeş, kapat kamerayı, kamerayı kapat. Daha olay yeri çalışma yapmadan sen nasıl çekeceksin abi. Tamam abi, sil abi, çekemezsiniz abi. Çekemezsiniz, uzaklaş abi”

şeklindeki ifadelerle gazetecileri olay yerinden uzaklaştırdı.

basin polis (5)

Vatandaşların Serbest Dolaşımı Soru İşaretleri Uyandırıyor

Gazetecilerin olay yerinden uzaklaştırılmasının ardından, mahalle sakinlerinin ellerini kollarını sallayarak olay yerinde ve tüfekten çıkan saçmaların bulunduğu alanın yanında serbestçe dolaşmaları dikkat çekti. Bu durum, güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve standart prosedürlerin uygulanmaması konusunda endişeleri beraberinde getirdi.

basin polis (6)

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma halen devam ederken, bu olayın hem güvenlik zaafiyetleri hem de basın özgürlüğüne yapılan müdahale açısından önemli bir örnek teşkil ettiği gözler önüne seriliyor.

Editör: Haber Merkezi