Türkiye Ağaç-İş Sendikası İnegöl Şube Başkanı Ergin Çoban, yaptığı basın açıklamasında; "1 Mayıs tüm dünyada ve ülkemizde bilinen ismi ile işçi bayramıdır. Nisan 2008 de TBMM'nin almış olduğu karar uyarınca ise Emek ve Dayanışma günü olarak resmi bir bayram niteliği taşıyacak bir şekilde ülkemizde de kutlanmaktadır. 1 Mayıs günü yapılan kutlamaların tarihi eskiye dayanmaktadır. Bu etkinlik ve gösterilerde yapılan çağrılar ve toplantılar sonucu oluşan talepler doğrultusunda günümüzde artık bir standart olan 8 saat çalışma hakkı ve sendikalı çalışma hakkına işçilerin ve emekçilerin büyük bir kısmı kavuşmuştur'' dedi.

EMEK KUTSAL BİR HAKTIR

Visa, yapay zeka ile dolandırıcılara karşı çıkmak için ava çıktı! Visa, yapay zeka ile dolandırıcılara karşı çıkmak için ava çıktı!

1 Mayıs'ın aynı zamanda işçi ve emekçi sınıfının sorunlarının ve dertlerinin de masaya yatırıldığı bir gün olduğunu belirten Çoban; ''Emek ve dayanışma tüm insanların yaşamlarında var olan iki kavramdır. Emek her zaman kutsal bir hak olup işverenlerce karşılığı ödenmelidir. Emeğinin karşılığını alamayan insanlar her 1 Mayısta meydanlara inerek adil gelir dağılımı ve insanca çalışma ve yaşam haklarının sağlanması için dünyada ve ülkemizde pek çok etkinlikler, gösteriler ve coşkulu kutlamalar yapılmaktadır.

Emperyalizmin ve sömürüye karşı bütün ülkelerin işçileri birleşin sloganı ile meydanlara dökülen işçi,emekçi sınıfı çalışanlar tüm dünya işçileri birbirinin kardeşidir ve tüm dünyadaki işçiler birleşmelidir sloganları ile her 1 Mayısta emeğin kutsallığı ve adil gelir dağılımı için mücadele etmektedir.ülkemizde ve dünyada geçmişte kanlı ve acı olaylara sahne olmuş 1 Mayısların artık kardeşlik ve barış ortamında geçmesini diliyor ve sadece işçi sınıfının değil tüm insanların hakları için mücadele edenleri selamlıyoruz. Çalışanları emperyalizme ve sömürü düzenine karşı örgütlenmeye ve sendikalaşmaya davet ediyorum. Sendika çalışma ilişkilerinde üyelerinin ekonomik,sosyal hak ve menfaatlerini koruma ve geliştirme amacı taşır. Sendika üyeliği anayasal bir haktır. Örgütsüz bir topluluk her zaman sömürülmeye ve yenilmeye mahkumdur'' diyerek sözlerini tamamladı.