Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bankacılık sektöründe hissesi olanlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bankacılık sektöründe hissesi olanlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu, bununla ilişkili olarak iki alanda mutlaka bir kriz beklediğini söyledi.

elinde-turk-lirasi-olanlara-islam-memisten-sevindiren-mesaj-yeni-firsat-icin-hazir-olun-2

Altın Fiyatlarında son durum; hafta sonu tarifesi, 27 Nisan Cumartesi Altın Fiyatlarında son durum; hafta sonu tarifesi, 27 Nisan Cumartesi

ABD'nün büyük bankalarının Fed'in stres testini geçip geçmediğinin bugün açıklanacağını belirten Memiş, TV100'de yayımlanan yazısında "ABD’nin büyük bankaları “küresel piyasa şokuna” karşı test edilmişti. Credit Suisse’in batması ve UBS tarafından satın alınması, sürecin takip edilmesi gereksinimi sunuyor. Fed’in bu sonuçları piyasalar kapandıktan sonra açıklanıyor.” dedi.

"Bankacılık krizi yaşanırsa hükümet müdahale etmeyecek"

“2023’te 23 banka test edilirken, 2019’da 100 milyar dolar ile 250 milyar dolar arasında varlığa sahip bankaların iki yılda bir test edilmesine izin verme kararı alınmıştı.” diyen Memiş “2023 testleri, Silicon Valley Bank ve diğer iki kredi kuruluşunun başarısız olduğu bilinmekte.

altin16-9

Yüksek ve değişken faiz oranları, mortgage kredilerinin ödenmesinde soruna neden oluyor. İkinci bankacılık krizi yaşanması halinde hükümetin müdahale etmeyeceğini göreceğiz. Çünkü ABD’de küçük sermayeli zayıf şirketlerin ayıklanmasını istiyor.” diye yazdı.

Editör: Fırat Çelik