1 Ocak 2024 tarihi itibariyle uygulamaya alınacak olan düzenlemeye dair detaylar belli oldu. Bakanlık yalnızca kafe ve restoranlarda değil marketlerin fiyat etiket denetimlerini de sıkılaştırma kararı aldı.

16 firma üzerinde yaptığı 3.000 ürün incelemesinin denetimleri tamamlandı. Kasa ve raf fiyatı arasında farklılık bulunduğu fark edilen tüm firmalara ceza kesildi. 1 Ocak tarihi itibariyle fiyat etiketi yönetmeliğinde yapılacak değişiklik resmi gazetede paylaşıldı.

Geçitte mahsur kalan tıra tren çarptı Geçitte mahsur kalan tıra tren çarptı

Yeni Yılda Tüketiciyi Ne Bekliyor?

Tarifede fiyat listelerinin hizmet sunan işletmelerin görünen yerlerinde, giriş kapısı önlerinde ya da masaüstlerinde açıkça yazılmasına karar verildi. Belge, pano ya da levha gibi alanlara yerleştirilen fiyatlar tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ya da okunabilir bir bölgede yer alacak.

İşletme Sahipleri Dikkat!

Bakanlığın yoğun olarak aldığı şikayetler ve mağduriyetlerin önüne geçebilmek için başlatılacak bu yeni düzenleme yeni yıl itibariyle geçerli olacak. Düzenleme ile kafe, restoran ve lokanta gibi işletmelerde mal ve hizmetlerin fiyatları görünür ortamda tüketiciye tam ve doğru bilgi ile sunulması gerekecek.

Editör: Fırat Çelik