Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, erken emeklilik hakkına sahip mesleklerin listesinin güncellendiği ve bu listeyle alakalı basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

Bakanlık o konu hakkında açıkladı

Bakanlık tarafından yapılan basın açıklamasında, fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki işkollarının değişmediği ve mevcut Kanun maddesinde yeraltı işleri ile insan sağlığına dair işlerde çalışan sigortalıların fiili hizmet süresi zammı kapsamında olduğu belirtildi.

Bakanlık o konu hakkında açıkladı

Bakanlık, listeye öğretmenler, havacılık sektörü ile kamu ve sağlık çalışanlarının dahil olduğu ve bu meslek gruplarına erken emeklilik hakkının verildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bir kez daha söyledi. 

Yapılan açıklamada, fiili hizmet süresi zammının belirlenmesinde Anayasa Mahkemesi kararları, Avrupa Birliği ve gelişmiş ülke uygulamaları, iş sağlığı, iş güvenliği ve teknolojik gelişmeler gibi faktörlerin dikkate alındığı söylendi.

Sonuç olarak, Bakanlık, mevcut yasal düzenlemelerin değişmediğini ve haberlerde yer alan güncellemelerin hiç bir zaman doğru olmadığını belirtti. 

Altın fiyatlarında son durum nedir? | 28 Nisan 2024 Pazar Altın fiyatlarında son durum nedir? | 28 Nisan 2024 Pazar

Bu açıklama, erken emeklilik hakkına sahip meslek gruplarıyla alakalı yanlış bilgilerin düzeltilmesine katkı sağlayacaktır.