Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada önemli ulaşım projeleri ve sektördeki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu, öncelikli olarak hızlı tren projesine değinerek, Gaziantep ve Şanlıurfa'ya hızlı tren hattının inşasının planlandığını, projenin Ovaköy Sınır Kapısı'na kadar uzandığını ve çalışmalara başlandığını belirtti.

Bakan müjdeyi verdi: İki ile daha hızlı tren geliyor

Ankara'da Ekmek Fiyatlarına Büyük Zam: 200 Gram Ekmek Bu Fiyata Yükseldi Vatandaş Tepki Gösterdi! Ankara'da Ekmek Fiyatlarına Büyük Zam: 200 Gram Ekmek Bu Fiyata Yükseldi Vatandaş Tepki Gösterdi!

Van ile ilgili uçak seferleri konusunda ise Bakan Uraloğlu, Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet'in kiraladığı yabancı uçakların yurt içinde uçmasına izin veren Kabotaj Kanunu'nda yapılan düzenleme ile sefer sayılarında artış beklendiğini ifade etti. Van feribot seferleri konusundaki taleplere de değinen Bakan, mevcut seferlerin ihtiyacı karşıladığını ancak yeni talepler oluşması durumunda bunların karşılanacağını belirtti.

Bakan müjdeyi verdi: İki ile daha hızlı tren geliyor

Bakan Uraloğlu, bütçe görüşmeleri kapsamında milletvekillerinin sorularını yanıtlayarak, bakanlığa tahsis edilen ödeneklerin önemli bir bölümünün depremle ilgili yapıların iyileştirilmesine harcandığını ifade etti. Ayrıca, Erzurum'u Karadeniz'e bağlayacak olan Kop, Vauk, Dallıkavak ve Kırık tünellerinin 2025 ve 2026 yıllarında tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

Bakan müjdeyi verdi: İki ile daha hızlı tren geliyor

Son olarak, Bakan Uraloğlu, Siirt-Pervari yolu çalışmalarına başlandığını, Van feribot seferleri ile ilgili mevcut durumun ihtiyacı karşıladığını ancak yeni talepler doğması durumunda bunların da karşılanacağını belirtti. Yüksek hızlı trenlerle ilgili olarak da 160 kilometrelik elektrikli tren üretimini tamamladıklarını ve 2025 yılında projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı.