Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik müjdeli haberleri duyurarak 2024 bayram ikramiyelerinin artacağını belirtti. Milyonlarca emekli, beklenen zam oranlarını heyecanla araştırıyor.

Vedat Işıkhan: "Emeklilerimiz Müsterih Olsun"

Bakan Işıkhan, emekli ikramiyelerine yönelik yaptığı açıklamada, "Emeklilerimiz müsterih olsun Cumhurbaşkanımız da bizler de emeklilerimizin yanında olduk. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanıyla bir araya gelip görüşeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları, adımları atarız. Biz hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz" şeklinde konuştu.

Muhammet Bayram'dan Zam Tahmini

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, emekli ikramiyeleri konusunda yaptığı açıklamada, "Ben emekli ikramiyelerinin en az yüzde 50 artışla 3 bin TL’ye çıkmasını bekliyorum. En düşük 3 bin TL, en fazla ise 4 bin TL artış olabileceğini düşünüyorum. Yani 2 bin TL olan emekli ikramiyeleri en fazla yüzde 100 oranında artarak 4 bin TL’ye çıkabilir" ifadelerini kullandı.

İkramiye Zammı İçin Yasal Süreç

Bayram, emeklilere ikramiye zammına ilişkin yasal bir süreç olacağını belirtti. Ramazan Bayramı öncesi yeni düzenlemenin mutlaka yapılacağını ifade etti ve ikramiyelerin 1-7 Nisan tarihleri arasında ödeneceğini söyledi.

Tavuk fiyatlarını düşürecek hamle geliyor! Tavuk fiyatlarını düşürecek hamle geliyor!

İkramiye Ödemeleri Ne Zaman?

Emeklilerin bayram ikramiyelerini bayram ayında aldıkları maaşlarla birlikte alacakları vurgulanarak, ödeme günleri detaylandırıldı. Ödemelerin 10-12 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanıyor.

Masada 2 Formül

Emekli bayram ikramiyesi için masada iki formül bulunuyor. Birinci formül, emeklilere refah payı dahil yüzde 49,25 oranında artış yapmayı içeriyor. Bu durumda 2 bin liralık ikramiye 3 bin liraya çıkacak ve emekliler her iki bayramda toplamda 6 bin lira ikramiye alabilecekler.

Kimler Emekli İkramiyesi Hakkına Sahip?

Emekli ikramiyeleri, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı, dul yetim aylığı alanlar, SGK’dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanları kapsamaktadır. Ayrıca şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de ikramiye hakkına sahiptir.

Sonuç olarak, emeklilere yönelik bu olumlu gelişmeler, milyonlarca emeklinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. İkramiye zammının resmi olarak açıklanması, emeklilerin sabırsızlıkla beklediği bir sürecin başlangıcını işaret ediyor.