Hindistan'ın en yüksek nüfuslu iki eyaletinde son birkaç günde 96 kişinin, sıcak havalar nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Ölümler kuzey eyaleti Uttar Pradesh'te ve Bihar'ın doğusunda meydana geldi. Yetkililer, 60 yaşın üzerinde olan ve çeşitli rahatsızlıkları bulunan insanlara gündüz saatlerinde evlerinde kalmalarını söyledi.

Utter Pradesh'teki 54 ölümün tümü başkent Lucknow'ın 300 kilometre ötesindeki Ballia bölgesinde meydana geldi. Yetkililer, hayatını kaybedenlerin çoğunun 60 yaşının üzerinde olduğunu ve başka sağlık sorunları olduğunu vurguladı. 

Balli'dan sağlık görevlisi SK Yadav, pazar yaptığı değerlendirmede 300 kadar kişinin aşırı sıcaklara bağlı nedenlerden hastaneye kaldırıldığını ifade etti. 

Yoğunluk nedeniyle Ballia'da sağlık personelinin izinleri iptal edildi ve acil servislere ek yataklar sağlandı. 

Filistin'in BM üyeliği için tarihi adım: Türkiye ve 143 ülke destek verdi Filistin'in BM üyeliği için tarihi adım: Türkiye ve 143 ülke destek verdi

Pazar günü sıcaklık 43 dereceye ulaşarak mevsim normallerinin 5 derece üzerine çıktı. Nem oranının yüzde 25'e vardığı belirtildi. 

Bihar'da ise aşırı sıcaklar eyaletin neredeyse tamamını etkiledi ve toplamda 42 kişi hayatını kaybetti. Bu ölümlerden 35'i eyalet başkenti Patna'da kayda geçti. Patna'da sıcaklık cumartesi 44,7 dereceye ulaştı. 

Hastaneye kaldırılanların çoğunlukla yüksek ateş, kusma, ishal, nefes almada zorlanma ve kalbe bağlı sorunlar yaşadığı bildirildi. 

Editör: Fırat Çelik