Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar

Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve emekli maaşlarının belirlenmesinin ardından, milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücretteki potansiyel artışa çevrildi. Ocak 2024'te beklenen asgari ücret artışı gerçekleşmeyince, çalışanlar ara zam taleplerini yineledi.

Son 3 aylık enflasyon oranının yüzde 15,06'ya yükselmesi ve aylık enflasyonun yüzde 3,16 olarak gerçekleşmesi, asgari ücretin güncellenmesi ihtiyacını daha da önemli hale getirdi. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, konu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Karakaş'a göre, enflasyonun yüksek seyretmesi ve geçmişte benzer durumların yaşanmış olması, Temmuz ayında asgari ücrete bir artış yapılmasını mümkün kılıyor. Uzman, "Yüzde 25'e yakın enflasyon yüksek bir oran, bu nedenle asgari ücrete ara zam elzem hale geliyor" diyerek, geçmiş yıllarda yapılan güncellemelere atıfta bulundu.

Bu bağlamda, Karakaş, Temmuz ayında çalışanların durumunu dikkate alarak yapılabilecek bir zamda, yüksek enflasyon oranlarının belirleyici bir faktör olacağını ifade etti. Çalışanların merakla beklediği asgari ücrete ara zam konusunda, "büyük ihtimalle" Temmuz ayında bir güncelleme beklendiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi