Saloni Outlet İnegöl’de Açıldı Saloni Outlet İnegöl’de Açıldı

İNEGÖL HÜKÜMET KONAĞI

Kaymakam Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Burhan Alıcı bölgede incelemeler yapar. Yeni düzenlemeler ile bölgede yaşanılan otopark sorunu ile öğrenci yoğunluğunun azaltılmasının hedeflendiği bildirilir.

Günümüzde alan da bina da tarih oldu. Bu alanda Belediye yeni bir proje üzerinde çalışıyor.

Biz arşivdeki haberimizin devamına bakalım.

hükümet_konağı_[3]

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:

“Yaklaşık 2 bin m2 alanda çevre düzenleme çalışmaları yapıldığını belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yıllardır atıl ve plansız düzenleme nedeniyle rantabl kullanılmayan hükümet konağı  bahçesi İnegöl’e yakışır hale getiriliyor. Gerek binada bulunan personel araçları, gerekse de binada bulunan resmi dairelere gelen hemşehrilerimizin araçları nedeniyle park alanı sıkıntısı had safhadaydı ve kaymakamlık binasının önü araç parkları yüzünden geçilemez duruma gelmişti.

1 (51)

Arka bahçede yapmış olduğumuz bu çalışmayla 2 bin m2 alan parke taşı ile kaplanacak. Bahçe içersinde yağmur suyu giderleri konuldu, düzenlemesi yapılan bahçenin giriş-çıkışları yeniden düzenlenecek, yeni düzenlemesiyle bölgede araç parklarına düzen gelecek ve ara bölgede oluşan sıkışıklık giderilmiş olacaktır” dedi.

XHÜKÜMET KONAĞIX

Hükümet Konağı arkasındaki  çalışmaların ortalama 100 milyara mal olması beklenirken, Hükümet Konağı önünde ki çalışmaların ise yakında başlayacağı bildirildi. Sedir Kafe, Heykel ve Hükümet Konağı alanını kaplayan bölgenin şehir merkezi yapılması için şimdiden proje hazırlamaya başladıklarını söyleyen Aktaş,  ön bahçede peyzaj düzenlemeleri başlatacaklarını ve Hükümet Konağı çevresindeki tüm duvar çitlerini kaldırarak bunların yerine  yeni dekoratif yapı uygulanacağını söyledi.

hükümet_konağı_[2]

            Kaymakam Erdoğan Bektaş ise yaptığı açıklamada, “kendi imkanlarımızı ve hayırsever iş adamlarımızın desteği ile bina içinde bazı çalışmalar yapıyoruz. Bina dışında ise İnegöl Belediyesi imkanlarını kullanarak güzel bir projeyi hayata geçirmek üzere. Adeta mezbelelik olan bu alan şimdi çok yönlü kullanıma açılacak. Binanın ön tarafına sadece bir iki adet cep otoparkı yapılacak. Adliyede, Kaymakamlıkta, Milli Eğitim Müdürlüğünde işi olanlar araçlarını yeni yapılan alana bırakacak.

1 (24)

Ön tarafta resmi araçların dışındaki araçlar park etmeyecek. Ayrıca yeni açılacak olan İnegöl Anadolu Lisesi ve İshakpaşa İlköğretim Okulu girişleri de yeni yapılan otopark alanından gerçekleştirilecek. Bu sayede hem öğrenci yoğunluğundan bulvar trafiği kurtulacak hem de öğrenciler okul çıkışlarında kendilerini direk trafiğin içinde bulmayacak. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

 İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ      

Editör: AYHAN BAYRAKTAR