ARŞİVDEN HABER: İnegöl Milli Eğitim Nereden nereye?

   

Tarih 28 Aralık 2005. O tarihte Eğitime %100 Destek kampanyasında ilçeler bazında İnegöl Türkiye birincisi olur. İnegöllü hayırseverlerden yaklaşık 40 trilyonluk destek geir. Bu destekle birlikte İnegöl eğitime verilen destek nedeniyle ülke genelinde örnek gösterilen yerleşim birimi olur ve 2005 yılında adını altın harflerle yazdırmayı başarır.

 

 

    İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:  

2005 yılında Eğitime %100 Destek kampanyasına İnegöl’den çığ gibi destek geldi. Yaklaşık 40 trilyonluk destek veren İnegöllü hayırsever işadamları, Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’den büyük övgü aldı. İnegöl’de eğitime en büyük desteği İnegöllü sanayici Mehmet Yıldız verdi. Yıldız, devletin tahsis ettiği 65 bin metrekare kapalı alana sahip arazi üzerine eşi Sevim Yıldız adına Mesleki Eğitim Kampusu yapacak, içinde 27 ayrı bina ve bölümün olacağı kampusunun 28 trilyona mal olacağı bildirildi.

    Yine İnegöl’de önceki gün Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından açılışı yapılan İşadamları Yaşar, Yılmaz Küçükçalık kardeşler tarafından babalarınını ismini verdikleri Hacı Nuh Mehmet Küçükçalık lisesi ise 3 trilyona mal oldu.

Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar! Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar!

    İMKB tarafından Alanyurt Beldesin’de 3 trilyona Endüstri Meslek Lisesi yapılırken, İşadamı Prof. Dr. Selçuk Yahşi tarafından yaptırılan 1 trilyona mal olacak olan İlköğretim okulu ise 2006–2007 eğitim-öğretim yılında eğitim öğretime açılacak.

    Yine işadamları İsko A.Ş sahiplerinden Zeki Konukoğlu tarafından 3 trilyona mal olacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin önümüzdeki günlerde temeli atılarak, inşaatına başlanılacak. Yenice Beldesinde hayırseverler Ali,Şefika Göztepe İlköğretim okulunu 500 milyar, Perihan Coşkun İlköğretim Okulu’na 500 milyar, çeşitli dernekler ve okul aile birlikleri tarafından da okullara 500 milyar civarında yardımda bulunuldu.Bunun yanı sıra yine 200 milyar harcayarak Tic.San. Od. İlköğretim okuluna oda tarafından Anaokulu binası kazandırıldığı ve önümüzdeki günlerde de bu yuvanın açılacağı bildirildi.

     Konuyla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, 2005 yılının eğitim açısından altın yıl olarak tarihe geçtiğini belirtti.Eğitime & 100 destek kampanyasında büyük destek veren hayırseverlere teşekkür eden Baştürk, bu desteklerin sürmesini istedi. İnegöl’ün Türkiye çapında ilçeler bazında haklı bir birincilik yaşadığını belirten Müdür Baştürk “Hayırseverlerimizle ne kadar övünsek azdır. Eğitime verilen destekle, büyük zenginlik kazanmışlardır.” dedi.

     Eğitim alanında yaşanılan gelişmelerin ardından eğitim kalitesinde iyileşmeler yaşandığını da kaydeden Baştürk, “ Eğitim başarısında Bursa’nın çok gerisindeydik ancak 2004 yılında bunu kırdık, aldığımız başarılar sonunda Bursa genelinde en önde yer alan ilçelerden biriyiz artık. Hedefimiz İnegöl’de tekli eğitime geçmektir, bu yönde yaptığımız çalışmalar. Bursa Milletvekilimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İl Genel Meclis üyelerimizin bizlere verdiği büyük destekler var, bu yüzden geleceğe ümitle bakıyoruz” diye konuştu.

2-58

Editör: AYHAN BAYRAKTAR