ARŞİVDEN HABER: İmam Hatip Lisesi tepkisi

    Tarih 29 Aralık 2005. O tarihte İnegöl Belediyesinin ön bahçesinde bir araya gelen Türk Diyanet Vakıf-Sen  İnegöl Temsilcisi Mevlüt Aksakal ve sendika üyeleri, o günlerde İmam Hatip Liseliler konusunda oluşturulan kamuoyu baskısına sert tepki gösterir.

ARŞİDEN HABERİMİZİN DEVAMI ŞU ŞEKİLDE:

      Aksakal açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Son günlerde Açık öğretim liselerinin yönetmeliğinde yapılan değişiklik bazı çevreleri rahatsız etmiştir. Yapılan düzenleme bütün meslek liselileri kapsamaktadır. Meslek liseleri içinde % 10’unu oluşturan İmam- Hatip liselerine üniversite yolu açılıyor gibi yaygaraların yapılması manidardır. İmam hatip liseleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet denetiminde okullar değil de idarecileri ve öğretmenleri dışarıdan atanan Milli Eğitim sistemi dışında, farklı gayelere hizmet eden okullarımıdır? İmam Hatip liseleri silahlı, bölücü, vatan haini teroristler mi yetiştiriyor Milletine, milli değerlerine, diline ve dinine hatta bayrağına bile vurdumduymaz, zavallı gençler mi mezun ediyor. İzan ve vicdan sahibi hiç kimse bu iki soruya evet cevabı vermez” dedi.

İnegöl’de Süper Amatör’de derbi var İnegöl’de Süper Amatör’de derbi var

RUHBAN OKULUNA NEDEN TEPKİ VERİLMİYOR

        Meslek Liselilerin üniversitelere girme şansı tanıyan düzenlemeye eleştiri yapanların, Ruhban okulunun açılması yönünde aynı tepkiyi vermediklerine işaret eden Aksakal, “İmam Hatip ve İlahiyat fakültesi düşmanlığı yapanlar, aynı hassasiyeti bu ülkede Ruhban okulu açılma teklifine ve Ekümenliğin kabul edilmesine niçin tepki vermiyorlar. 3 bin Rum vatandaşı için Ruhban okulu açmak isteyenlere karşı, bizde 4.5 milyon Müslüman Türk’ün Avrupa’da yaşamalarından dolayı o ülkelerde İmam Hatip lisesi ve İlahiyat Fakülteleri açmamız gerektiğini istemek herhalde en tabii  hakkımızdır. İmam Hatip lisesi düşmanlığı yapanlara şunu sormak istiyoruz. Acaba bebek katili Apo denen cani, bu devletin kasasını soyanlar, bu devletin temeline dinamit koyanlar İmam hatip lisesi mezunumudur? Eleştiri yapacağınıza gelin hep birlikte İmam Hatip müessesini güçlendirelim” diye konuştu.

İÇKİ YASAĞINA DESTEK

     Basın toplantısında belediyelerin içki yasağı konusunda yaptığı çalışmaları da dile getiren Aksakal, “Toplumun kanayan yaralarından bir haline gelen, özellikle son yıllarda kullanma yaşı oldukça küçülen içkinin bazı belediyelerimizce yasaklanmasını takdirle karşılıyoruz. Her gün gazeteleri okumaya başladığımızda “yine alkol can aldı, içkili koca ve evlat bütün aileyi kurşuna dizdi, alkollü araç sürücüsü şu kadar insanın ölümüne neden oldu”  vb gibi haberleri okumakta, seyretmekte ve yaşamaktayız. Türk aile yapısını da derinden etkileyen, onları parçalayıp bölen alkol’ün her yerde satılmaması ve  içilmemesinin daha doğru olacağı kanaatindeyiz. Çünkü biz biliyoruz ki “İçki bütün kötülüklerin anasıdır” diye konuştu.2-85

Editör: AYHAN BAYRAKTAR