ARŞİVDEN HABER: Abdullah Gül İnegöl’e geldi

Tarih 26 Aralık 2005. O tarihte Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan Abdullah Gül, Küçükçalık Tekstil tarafından yaptırılan Nuh Mete Küçükçalık Lisesi’nin açılışı için İnegöl’e gelir.

Açılışta kimler var? Açılış töreninde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün yanı sıra Bursa Valisi Nihat Canpolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Grup Başkan vekili Faruk Çelik, Bursa Milletvekilleri, Bursa ve İnegöl protokolü de hazır bulunur.

Magnum dondurmaları neden toplatıyor? Magnum dondurmaları neden toplatıyor?


     ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI ŞÖYLEDİR: Okullar bölgesinde  Küçükçalık Tekstil Firması'nın sahipleri Yaşar ve Yılmaz Küçükçalık tarafından babaları Nuh Mehmet Küçükçalık adına yaptırdıkları lisenin Açılış töreninde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün yanı sıra Bursa Valisi Nihat Canpolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Grup Başkan vekili Faruk Çelik, Bursa Milletvekilleri, Bursa ve İnegöl protokolü de hazır bulundu.

      Okulun açılış töreninde ilk konuşmayı belediye başkanı Alinur Aktaş yaptı. Aktaş İnegöl’de belediye olarak tüm kamu kurum kuruluşlara imkânlar ölçüsünde hizmet ettiklerini söyledi. İyi eğitilmiş toplumda eğitim kalitesinin de iyi olacağını belirten Başkan Alinur Aktaş, “2005 yılında İnegöl’e 3 yeni lise kazandırıldı. Lise sayısı 14’e çıktı. Belediye olarak hizmetlerimize eğitim alanında da  devam etiriyoruz. Eğitime katkıda bulunan tüm hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

    Daha sonra söz alan hayırsever işadamı Yaşar Küçükçalık ise, gelişmiş ülkeler arasında yer almanın yegâne sorunları olan iyi eğitimin, bilgili, bilinçli toplumlarca verilen iyi eğitimle alınacağını söyledi.

     Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize eğitim imkânı verdiğimiz için Küçükçalık ailesi olarak çok mutlu olduklarını belirten Yaşar Küçükçalık “ Rahmetli babam Hacı Nuh Mehmet Küçükçalık’ın temel felsefesi insana saygı ve sevgiydi. Babamızın yolundan gitmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu okulda 7 ay gibi kısa bir sürede bitirdik. Bize okul yapımında yardımlarını esirgemeyen Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İnegöl Belediye Başkanımıza ve Milli Eğitim camiasına teşekkür ediyorum” dedi.

    AK parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’da konuşmasına Küçükçalık ailesine teşekkür ederek başladı. Kızılcıklı, Türkiye’de hükümet tarafından her yere hizmet yağdığını bu hizmetten İnegöl’ünde aldığını söyledi. İnegöl’de doğalgaz’ın, Bursa-Ankara çift yol çalışmasının, köprülü kavşağın, hastanenin acil ek ünitesinin, 2. OSB çalışmalarının bittiğini belirten Kızılcıklı “Bu hizmetler İnegöl’ün güzel insanlarına yapıldı. Eğitimde de İnegöl çağ atlıyor. 3 Lise kazandırıldı. Özürlüler Okulu eğitime başladı. Ülke insanına hizmet eden hayırsever insanlarımız, yüzde yüz eğitim kampanyasında ön plana çıktı. İşte Küçükçalık ailesi de bunlardan biri, kendilerine eğitime büyük katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

      Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’de konuşmasında Küçükçalık ailesine eğitim katkılarından dolayı teşekkür etti.

ÇELİK: İNEGÖL VE BURSA HİZMET ALIYOR
    
     AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik de Bursa'nın Ankara'dan görünen yüzüyle, kentte yaşayanların gördüğü yüzünün farklı olduğunu belirtti.
     Bursa'nın, dışarıdan bakıldığında tarihi güzelliğiyle, yeşilliğiyle anılan, Türkiye'nin 4. büyük ili, sanayi, turizm ve tarih kenti olarak görüldüğünü anlatan Çelik, ''Ancak bunların içine girdiğiniz zaman kötü yönetimlerden kaynaklanan büyük tahribatları olan, birçok sorunla karşı karşıya olan Bursa var'' dedi.
     Çelik, 2003 yılından itibaren bu sorunları çözmek için elbirliğiyle ciddi bir dayanışma sağladıklarını ve sorunları çözmeye başladıklarını, bunları yaparken de ''Ankara'nın Bursa'yı daha iyi algılaması, Bursa'dan aldığını Bursa'ya vermesi için'' odaklandıklarını ve Ankara'dan birçok şeyi almaya başladıklarını söyledi.
     Bursa Valisi Nihat Canpolat da yeni eğitim yuvalarının kazanılmasında her şeyi sadece devletten beklememek gerektiğini vurguladı.
     Bakan Gül, törenin ardından açılışını gerçekleştirdiği okulda, sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

   Törende en son kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’de;

 ''Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası''nın büyük bir olay olduğunu ve eğitime verilen önemi gösterdiğini söyledi.
     Kampanyanın, AK Parti hükümetinin eğitimi nasıl ön plana çıkardığının bir göstergesi olduğunu ifade eden Bakan Gül, ''Bu ülkede zenginlikler muhakkak ki çok var. Tabii kaynaklar, coğrafi kaynaklar ama en büyük zenginlik kaliteli eğitimdir. Kaliteli gelişmiş insandır. Hiç tabii kaynağı olmayan ülkeler, yetişmiş insanı varsa dünyanın en zengin ülkesi olabilir. Bu açıdan en iyi yatırım eğitime yapılan yatırım olacaktır'' diye konuştu.
     Gül, seçimden önce plan ve programlarını yaparken, eğitime özel bir önem verdiklerini belirterek, Türkiye'de bu kadar genç nüfus ve milyonlarca öğrenci olmasına rağmen eğitime ayrılan kaynakların hep gerilerde kaldığına dikkat çekti.
     -''EN İYİ YATIRIM, EĞİTİME YAPILAN YATIRIMDIR''-
    
     İlk defa iki senedir Milli Eğitim bütçesinin, tüm bakanlıkların önünde geldiğine ve bütçedeki en büyük payı aldığına işaret eden Bakan Gül, şöyle devam etti:
     ''Daha önce savunma harcamalarımız daha fazla olurdu. Bu, Türkiye'deki zihniyet değişimini göstermektedir. Nelere daha çok önem verdiğimizi göstermektedir. Ben bunu inanarak söylüyorum. Hükümetimiz de bunu inanarak yapmıştır. En iyi yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Bu çocukların en iyi şekilde yetişmesi, yarın bizler için en büyük servet olacaktır.''
     Gül, bu çerçevede 15 yeni üniversite kuracaklarını, bunlarla ilgili kanunların hazırlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     ''Türkiye, ilköğretimiyle ortaöğretimiyle, üniversite hatta lisansüstü eğitimiyle örnek bir ülke haline gelecektir. Bütün bunların amacı, sadece maddi anlamda zengin değil, aynı zamanda her şeyi ile övünülebilecek bir demokrasisi olan, özgürlüklerin, hürriyetlerin, bireysel hak ve özgürlüklerin en iyi şekilde garanti altına alındığı, herkesin görüşünü, düşüncesini rahatlıkla ifade edebildiği, inancını rahatlıkla yaşayabildiği bir ülke haline gelebilmektir.''
     Ekonomik veya askeri gücün tek başına yeterli olmadığını vurgulayan Gül, bunun yanında bir de iyi eğitim almış, gerçekten nitelikli insanları olan, demokrasisi güçlü, insan hakları standartları yüksek seviyeye ulaşmış bir ülke olunması gerektiğinin altını çizdi.
    
     -AB SÜRECİ-
    
     Abdullah Gül, AB'nin Türkiye açısından büyük fırsatlar getirdiğini, herkesin ''tarih verilmez, müzakereler başlamaz, sonunda bunların hiçbiri olmaz'' dediği bir dönemde, bunların hepsinin gerçekleştiğini kaydetti.
     ''Bugün artık Türkiye, statüsü değişmiş, AB'ye katılım sürecini başlatmış bir ülke haline gelmiştir'' diyen Gül, bu süreç içinde bilim ve araştırmalar, eğitimde taramaların başarıyla başladığını ve bittiğini dile getirdi.
     Bakan Gül, AB'nin bilim ve teknoloji raporunu yazacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
     ''Türkiye, çok başarılı bulunmuştur. Bunlar yansımayan güzel şeylerdir. Ama dışarı yansıyan ciddi güzel şeyler de olmaktadır. Tüm bunlar Türkiye'de artık istikrarın olması, geleceğimizi görebilmemiz, işadamlarının, müteşebbislerimizin yatırım yapabilmesiyle de mümkün olmuştur. Fabrikaların kapandığı, plan program yapılamayan, faizlerin ve enflasyonun kontrol altına alınamadığı dönemler geride kalmıştır.''
     Artık Türkiye'de herkesin, hizmet yapma süreci içinde olunduğunun bilincine varması gerektiğine işaret eden Gül, lüzumsuz boş şeylerle uğraşmak yerine, gecikmiş hizmetlerin tamamlanması ve halka kaybettiği yıllarını kazandırma seferberliği içinde olduklarını, herkesin bundan hissesine düşeni alacağını sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından açılış törenine geçildi. Nuh Mete Küçük Çalık lisesininin açılışını, Bakan Gül, hemşerisi olan Küçükçalık ailesi ile birlikte gerçekleştirdi. Daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Gül, “Çok çalışın, bu ülkenin sizlere ihtiyacı var” diye konuştu.
    
26 ARALIK ABDULLAH GÜL (1)26 ARALIK ABDULLAH GÜL (3)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR