İşin uzmanı arsa yatırımının sırlarını ve getirilerini açıklıyor.

Arsa Yatırımında Önemli Detaylar

Enflasyon karşısında birikimlerini korumak isteyen yatırımcılar, döviz, hisse senedi ve altın gibi geleneksel yatırım araçlarına yönelirken, Çanakkale'den dikkat çekici bir bilgi geldi. Arsaya yatırım yapanların, enflasyonun üzerinde gelir elde ettiği belirtildi.

arsa (7)

Yatırım Araçlarına Göre Karşılaştırma

Döviz, altın ve hisse senedinde elde edilen getirilere dair rakamlar göz önüne alındığında; 2022-2023 döneminde doların, gram altının ve BIST 100 endeksinin kazançları dikkate değer. Fakat bu kazançlar, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de arsa yatırımlarının getirisiyle karşılaştırıldığında gölgede kalıyor.

“Yaklaşık 20 yıldır Marmara ve Ege bölgesinde gayrimenkul yatırım danışmanlığı yapıyorum. Bu süre içinde arsaya yatırım yapıp da döviz veya altından daha az kazanana hiç rastlamadım.”

arsa (6)

Arsa Yatırımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ergin Kılıç, arsa yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı kritik noktalara değindi. Özellikle iyi bir araştırma, doğru fiyat tespiti ve gayrimenkul danışmanından fikir alma sürecinin önemini vurguladı. Ayrıca, aceleyle satış yapmanın getiriyi düşürebileceğini belirtti.

“Yatırımcı öncelikle arsa almadan iyi bir araştırma yapmalı ve doğru fiyatı bulmalı. Doğru fiyattan alınmış arsa asla kaybettirmez. Erken satış yapmak, karlılığı düşürür.”

arsa (5)

Yatırımcıların Kaçınması Gerekenler

Kılıç, danışmanlık hizmetlerinin ücretsiz olduğunu ve yatırımcıların hisseli tapusu olan arsalardan ve verimli tarım topraklarından uzak durmaları gerektiğini vurguladı.

İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var! İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var!

“Hisseli tapusu olan arsa ve araziler en son tercihiniz olmalı. Ayrıca verimli tarım topraklardan uzak durmak gerekir. Çünkü bu topraklar inşaat değil tarımsal üretim için kullanılmalı” diye ekledi.

arsa (1)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR