Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, BRICS'e üye ülkeler olan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika liderlerine gönderdiği bir mektupla, bir önceki hükümet tarafından alınan kararların gözden geçirildiğini duyurdu. Milei, mektubunda Arjantin'in tam üye olma konusundaki görüşünü "uygun" bulmasa da, özellikle ticaret ve yatırım akışını artırmak amacıyla ikili ilişkileri güçlendirmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Devlet Başkanı Milei, hükümetinin dış politikasının önceki hükümetten farklı olduğunu vurgulayarak, BRICS üyeliği konusunda daha dikkatli bir tutum benimsediklerini belirtti. Arjantin'in BRICS'e tam üyelik sürecini rafa kaldırmış olması, ülkenin dış politika önceliklerinde değişiklik olduğunu gösteriyor.

Bilindiği gibi, önümüzdeki ay BRICS'e katılmaya hazırlanan Mısır, İran, Etiyopya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte Arjantin de bu grupla resmi bir şekilde ilişki kurmaya hazırlanıyordu. Ancak, Milei'nin açıklamalarıyla birlikte Arjantin'in BRICS'e tam üyelik konusunda daha temkinli bir yaklaşım benimsemesi dikkat çekiyor.

Editör: İHSAN KURAN