Türkiye'nin doğu bölgelerinde etkili olan soğuk hava şartları ve yoğun kar yağışı, Ardahan, Ağrı, Van ve Artvin'de birçok ilçede okulların tatil edilmesine neden oldu.

Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı

Soğuk Hava Koşulları Nedeniyle Doğu Anadolu'da Birçok İlde Okullar Tatil Edildi

Ardahan'da Eğitime Ara: Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, il genelinde yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğunu belirtti. Vali Çiçek, il genelinde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıklarken, ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanlarının da aynı tarihte idari izinli olacağını duyurdu. Çiçek, öğrencilere hitaben, "Sevgili öğrenciler, tablet ve telefonlara da siz ara verin lütfen." ifadelerini kullandı.

Artvin'de Tatil Kararı: Artvin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Artvin Merkez, Ardanuç, Borçka, Murgul, Şavşat ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim ve halk eğitim merkezlerinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi. Ayrıca, bahsedilen ilçelerde kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli olacağı belirtildi.

Ağrı'da Köy Okulları ve Taşımalı Eğitim Tatil Edildi: Ağrı Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi, Tutak ve Patnos ilçelerinde köy okullarındaki eğitim ile taşımalı eğitime bugün ara verildiği duyuruldu. Ayrıca, Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinin genelinde de okulların tatil edildiği belirtildi.

Van'da Tüm Okullar Tatil Edildi: Saray Kaymakamlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Van ilinde olumsuz hava koşullarının etkili olduğu ifade edildi. Açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma riskine karşı tüm okulların 7 Şubat'ta tatil edildiği belirtildi. Özalp ve Muradiye kaymakamlıklarının sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda ise kırsal yerler ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği ifade edildi.

Soğuk hava şartlarının etkisini sürdürdüğü bu günlerde, öğrencilerin ve vatandaşların güvenliği için alınan tedbirlerin ön planda olduğu görülüyor. Halkın güvenliği için yapılan bu kararlar, meteorolojik koşulların düzelmesine kadar devam edecek gibi görünüyor.

Editör: İHSAN KURAN