Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, NTV özel yayınında emeklilerin bayram ikramiyesinde artış olacağını ve ev kadınlarına prim desteği sağlanacağını açıkladı.

Emeklilere Bayram İkramiyesinde Artış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin refah seviyesinin artırılması amacıyla bayram ikramiyesinde artış yapılacağını duyurdu. Işıkhan, "Emeklilerimizin refahını artırmak için projelerimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullanarak, emeklilere yönelik desteklerin devam edeceğinin altını çizdi.

"Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız."

Deprem Bölgesindeki Destekler ve İstihdam Sayıları

Bakan Işıkhan, deprem bölgesinde ödenekler ve sağlık hizmetlerinin aksamadan sürdürüldüğünü, ekonominin canlandırılması için önemli adımlar attıklarını belirtti. Işıkhan, istihdam sayısını 914 bin seviyesine getirdiklerini ve deprem bölgesine 13 milyar 749 milyon TL ödenek tahsis edildiğini ifade etti.

"Deprem bölgesindeki illerimize 13 milyar 749 milyon TL ödenek tahsis ettik. 110 bin vatandaşımıza 990 milyon lira ödeme yapıldı."

Emeklilere Yapılan Ödemeler ve Refah Seviyesinin Artırılması

Bakan Işıkhan, emeklilere yapılan bayram ikramiyesi ödemelerinin toplamda 166 milyar 200 milyon lira olduğunu belirtti. Ayrıca, Ocak ayından itibaren emekli maaşlarının eşitlendiğini, 13 milyon 660 bin 868 kişiye 15 milyar 845 milyon 280 bin 523 lira fark ödemesi yapıldığını açıkladı.

İnegöl’de O Fabrika 100 Personel Alacak! Yılda 4 Maaş İkramiye! İnegöl’de O Fabrika 100 Personel Alacak! Yılda 4 Maaş İkramiye!

EYT'den sonra 2 milyon vatandaşın emekli olduğunu ve yaklaşık 950 bininin tekrar çalışma hayatına döndüğünü belirten Işıkhan, 2024 yılının sonunda emekli sayısının 16 milyon 400 bine ulaşmasını öngördüklerini ifade etti.

Ev Kadınlarına Prim Desteği

Ev kadınlarına prim desteği sağlanacağını duyuran Işıkhan, bu konuda çalışmaların başladığını ve orta vadeli dönemde gündeme getirileceğini belirtti. Bu adımın, ev kadınlarının sosyal güvence altına alınması yönünde önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

Editör: Fırat Çelik