ARDA’YA ÖZEL BASIN TOPLANTISI

AA ARDA GÜLER SPOR (6)

Arda Güler ve Real Madrid Dış İlişkiler Sorumlusu Emilio Butragueno "Real Madrid Sportif Şehri" adlı kulübün spor tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

Real Madridli olarak ilk kez basın karşısına çıkan Arda, "Öncellikle buranın bir parçası olmak benim için çok önemli çok mutluyum, çok gururluyum. Avrupa'nın birçok kulübü beni istedi ama Real Madrid sizi istediğinde ayrı. Teknik direktör ve kulüp beni istedi ben de geldim." dedi.

BURAYA OYNAMAYA GELDİM

AA ARDA GÜLER SPOR (3)

Real Madrid'in kadrosunda çok önemli oyuncuların olduğunu kaydeden Arda, "Evet, burada kalacağım. Buraya oynamaya geldim. Çalışıp formayı almak istiyorum." şeklinde konuştu.

HOCA ÖZEL ARAMIŞ

AA ARDA GÜLER SPOR (2)

Teknik direktör Carlo Ancelotti'nin transfer dönemi başlar başlamaz kendisine telefon ettiğini ve "Bana söz ver, geleceksin" dediğini aktaran Arda, "Ancelotti ilk transfer dönemi başladığında ve daha sonrasında birkaç kez beni aradı ve takımda beni nerelerde kullanabileceğini anlattı. Bu benim için çok önemliydi. Çok saygı duyduğum biri." açıklamasında bulundu.

FORMAYI ALMAK İSTİYORUM

AA ARDA GÜLER SPOR (1)

Orta saha ve kanatta oynayabildiğini, asist ve gol atmayı sevdiğini anlatan milli futbolcu, "Buraya oynamaya geldim, çalışıp, formayı almak istiyorum." sözünü sık sık tekrarladı.

Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar! Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar!

ÖNEMLİ İSİMLERDEN BİRİ OLMAK İSTİYORUM

AA ARDA GÜLER SPOR (8)

Arda konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Real Madrid size burada oynama şansını veriyorsa bunu reddetme şansınız imkansız. Luka Modric, bence dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri. Ondan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum. Cristiano Ronaldo'yu herkes biliyor. Zinedine Zidane, Guti bu kulüpteki çok önemli isimlerdi. Ben de onlardan biri olmak istiyorum."

REAL MADRİD'İ HİÇ KİMSE REDDEDEMEZ

AA ARDA GÜLER SPOR (9)

Fenerbahçe'den ayrılığıyla ilgili de açıklama yapan Arda, "Fenerbahçe'den ayrılmak çok duygusal bir şey. Ama Real Madrid'i hiç kimse reddedemez. Fenerbahçe taraftarının kırılganlığını anlıyorum ama elimden çok fazla bir şey gelmiyor. Onları çok seviyorum, birini kırmak istemedim. Bana kırılmasınlar." dedi.

Arda, basın toplantısı sonunda salondan ayrılırken, "Hala Madrid, gracias" diyerek, ilk İspanyolca açıklamasını da yaptı.

Butragueno ise "Sevgili Arda tebrikler, hoş geldin. Büyük heyecan yaşattın. Başkanımızın da söylediği gibi taraftarımız ve değerlerimiz sana yardımcı olacak." şeklinde konuştu.

ARDA GELECEK HAFTADAN İTİBAREN YENİ TAKIMIYLA KAMPA GİRECEK.

AA ARDA GÜLER SPOR (7)

Real Madrid 2023-2024 sezonu için 10 Temmuz'da Valdebebas'daki tesislerinde buluşup, tüm futbolcular sağlık kontrolünden geçtikten sonra birkaç gün sonra kamp için ABD'ye gidecek.

Real Madrid, "Soccer Champions Tour" adlı turnuvada Milan, Manchester United, Barcelona ve Juventus ile karşılaşacak.

REAL MADRİD, YENİ TRANSFERİ ARDA GÜLER'İ TANITTI

Real Madrid Kulübü, Fenerbahçe'den transfer ettiği ve 6 yıllık sözleşme imzaladığı Arda Güler'i tanıttı.

AA ARDA GÜLER SPOR (5)

 BENİM HAYATIMIN EN ÖZEL GÜNÜ

Real Madrid'in Madrid kentindeki Valdebebas bölgesinde bulunan tesislerinde yapılan ilk tanıtım basına kapalı olarak sadece kulüp yöneticileri, Arda Güler ve ailesi arasında gerçekleştirildi.

Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Arda Güler, burada yaptığı kısa konuşmada, "Bugün benim hayatımın en özel günü. Herkese teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Tanıtımın başında gösterilen Arda Güler'in Fenerbahçe ve A Milli Takım ile gollerinden oluşan video ise salonda duygulu anlar yaşattı.

ANNESİNİN GÖZ YAŞLARI

Arda Güler'in annesi Serap Güler gözyaşlarına hakim olamazken, sık sık mendil ile yaşlarını sildi.

Serap Güler'e, onu elinden tutan eşi Ümit Güler ve annesine sarılan Arda destek oldu.

Diğer yandan Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez de konuşmasında, "Arda, kulübümüzün değerlerini karşılayan bir futbolcusun. Burada hem futbolcu olarak hem de Real Madrid değerlerinde büyümeye devam edeceksin. Cesaret, kazanma arzusu, alçak gönüllük. Real Madrid asla pes etmez." ifadelerini kullandı.

HOŞ GELDİN ARDA

Arda ve tüm ailesini tek tek tebrik eden Perez, "Her futbolcunun gelişi bizim için büyük bir heyecan ve özel bir neşe kaynağıdır. Real Madrid tüm tarihi boyunca kadrosunda efsane futbolcuları bulundurmuş bir kulüptür. Bugün hem günümüzü hem de geleceğimizi güçlendireceğine inandığımız bir transferimiz var. Futbolda tüm dünyaya adını duyurma, zafer kazanma düşü kuran bir futbolcuyu kadromuza aldık. Hoş geldin Arda." diye konuştu.

"Arda, bu kulübü bu formayı tercih ettiğin için teşekkürler." diyen Perez, "Bugünü hayatında asla unutmayacaksın. Dünya futbolunda gelecek vaat eden en parlak futbolculardan birisin. Fenerbahçe ile büyük bir sezon geçirdin. Türkiye Kupası'nı kazanarak ve finalin en iyi futbolcusu olarak bunu taçlandırdın." değerlendirmesinde bulundu.

"Arda, Türkiye'de tüm halkın gurur duyduğu birisin ve sanki bir büyükelçi gibisin." diyen Perez, "Real Madrid bir yaşam şeklidir. Her çocuk bir gün futbolcu olmayı ve Real Madrid'de oynamayı düşler. Sen bunu gerçekleştirdin. Unutma, Real Madrid taraftarı seni bağrına basacak, sana her şeyini verecek, Real Madrid futbolcusu olmanın verdiği baskıyı aşmana yardımcı olacaktır." ifadelerini kullandı.

ARDA GÜLER'İN İLK ANTRENÖRÜ KONUŞTU

AA ARDA GÜLER SPOR (4)

 

Arda'nın 9 yaşında Gençlerbirliği'nde ilk antrenörlüğünü yapan Tokgözler, genç futbolcunun Real Madrid'e transferini değerlendirdi.

 

Milli oyuncunun daha küçük yaşlarda kariyer planlaması yaptığını belirten Tokgözler, "Arda hep, önce Gençlerbirliği'nde başarılı olacağım. Oradan Fenerbahçe'ye gideceğim. Fenerbahçe'den de Avrupa'ya gideceğim' derdi. Hayalini gerçekleştirdi. Arda'nın Real Madrid'e gitmesine çok sevindim. Sevinmek ne kelime hatta neredeyse ben kendim gidiyor gibi çantamı hazırlayacaktım." ifadelerini kullandı.

"ARDA'NIN OYUNU BARCELONA'YA DAHA YAKIN GİBİYDİ"

Arda'yı İspanya'nın bir diğer önemli takımı Barcelona'nın da istediğini vurgulayan Tokgözler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanki Arda'nın oyunu Barcelona'nın oyununa daha yakın gibiydi. Real Madrid yaş olarak da performans olarak da biraz daha usta oyuncuları kullanan bir takım. Ancak Arda'nın Madrid'i seçmesinde önemli bir sebep var. Barcelona Arda'ya, 'Seni alacağım bir yıl kiralayacağım' dedi. Real Madrid ise 'Alacağız hemen takıma adapte olacaksın' dedi. Kendini oralarda görmek istemesi Arda'nın cesaretini gösteren en önemli şeydi. İlk kez suçlu olmadığı halde polislerin eşliğinde uçağa binen bir futbolcu gördüm. O sevgi seli benim için çok önemliydi. Halkın Arda'ya sevgisini ve ilgisini söylemeye gerek yok. Gol attığı takımın taraftarı bile alkışlayacak kadar Arda sempatisi kazandı. Dualarımız onunla. Allah kaza bela vermesin."

"ARDA İÇİN TOP VÜCUDUNUN PARÇASI GİBİ"

Arda'nın bugüne gelmesinde katkı sağlayan bir sürü görünmez kahramanın olduğunu aktaran Tokgözler, "Tek başıma her şeyi ben yaptım dersem bu doğru olmaz. Arda her zaman olduğu gibi Gençlerbirliği'nin oyuncu kaynağı olan okul takımlarından gelen bir futbolcu. Antrenmanda Arda'yı baktık ki 'uçuyor'. O zamanlar daha iyi bir sıfat bulamadım. Herkeste çok görülmeyen bir yeteneği var." diye konuştu.

HER ŞEY ÇOK HIZLI GELİŞİYOR

Erol Tokgözler, Arda'yı ilk gördüklerinde bu kadar yetenekli olacağına inanamadıklarına dikkati çekerek, "Arda için top vücudunun bir parçası, kolu ya da bacağı gibi. Kendisi topa çok hakim. Futbolda yaratıcılık dediğimiz bir faktör var. Normalde yetenek herkeste olabilir, sınırlıdır ya da başka alandadır. Yeteneğini zamanla ve oyun bilgisiyle süslediği zaman onu pozisyona çeviriyor. Her zaman ikinci ve üçüncü pozisyonu araması çok değerli. Bu yeteneğini de zaten tüm antrenörler görüyordu. Büyük takımlar bir yıl Ankara'da oynamasına müsaade etti. Bir yıl sonra herkesin kadrajına girdi. Her şey çok hızlı gelişiyor. Ama bakalım nereye kadar bu hızla gidecek. Arda, şimdiye kadar bir başarısızlık yaşamadı. Beni en çok mutlu eden Türkiye'de 5 dakika da oyuna girse hep iyi şeyler yaptı." değerlendirmesinde bulundu.

ARDA'YLA ANISI

Arda'yla Konya'ya ilk deplasman maçına gittiklerini dile getiren Tokgözler, anısını şu şekilde anlattı:

"Konya'da gece otelde kalacağız. Arda'yı ikinci kaptan yaptım. Çocuklar da çok hareketli. Kaptan arkadaşıyla birlikte Arda'yı çektim, 'Siz öbürlerine yardımcı ve örnek olacaksınız. Kimse şu saatten sonra dışarıda olmayacak' dedim. Onlar da 'tamam hocam' dedi. Ben odaya giriyorum dışarıdan bir ses geliyor. Çıkıyorum kimse yok. Meğerse kaptanlık görevi verdiğim halde onlar koşturuyormuş. Çocuk işte... Arda'yla hiçbir zaman olumsuzluk yaşamadık. Kamp ve futbol hayatında hep örnek oldu. Saha dışını da çok iyi yöneten bir oyuncu. Tertemiz bir yüzü var. İnşallah her şey istediği gibi olur."

Editör: AYHAN BAYRAKTAR