Apple’ın üzerinde çalıştığı iddia edilen katlanabilir iPhone Ultra modeliyle ilgili yeni bir detay gündeme geldi. Şirketin, telefona özel olarak daha kısa bir Apple Pencil geliştirme fikrini değerlendirdiği öne sürüldü.

Henüz kesinleşmiş bir ürün olmayan bu kalemin, mevcut iPad’lerde kullanılan Apple Pencil modellerinden farklı olması bekleniyor.

Katlanabilir iPhone’a Özel Kalem Geliyor

İddialara göre Apple, katlanabilir iPhone’un daha küçük gövdesine uyum sağlaması için kalemi daha kısa tasarlamayı düşünüyor. Kalemin telefonun yan tarafına manyetik olarak tutturulması ve aynı bağlantı üzerinden şarj edilmesi de seçenekler arasında.

Ancak katlanabilir bir telefonda kalem kullanımı Apple için yeni bazı sorunları beraberinde getirebilir. Özellikle cihazın iç ekranının daha hassas yapısı nedeniyle kalemin taşınması sırasında ekranda iz veya baskı oluşmaması için özel bir tasarım gerekebilir.

Apple’dan Katlanabilir Iphone İçin Sürpriz Hamle! Yanında Özel Kalem Gelebilir Gg

Apple Pencil Ne Zaman Çıkacak?

Şimdilik Apple’ın bu kalemi kesin olarak satışa sunacağına dair resmi bir açıklama bulunmuyor. Hatta söz konusu aksesuarın yakın zamanda tanıtılması da beklenmiyor.

Apple’ın katlanabilir iPhone Ultra ile birlikte farklı kullanım senaryolarını test ettiği ve kalem fikrinin de bu çalışmalar kapsamında değerlendirildiği belirtiliyor.

Katlanabilir iPhone’un gerçekten Apple Pencil desteğiyle gelip gelmeyeceği ise ilerleyen dönemde netleşecek.

Kaynak: Haber Merkezi