Antalya, dün gece saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağışın ardından meydana gelen sel felaketinin etkisi altına girdi. Kepez ilçesinde bir vatandaşın cansız bedenine ulaşılmasıyla acı haber geldi. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Antalya Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, şehrin farklı bölgelerinde yaşanan sel felaketi hakkında bilgi verdi.

Antalya, Isparta ve Burdur için dün "turuncu kod" uyarısı yapıldığını hatırlatan Karaloğlu, vatandaşların önceden uyarıldığını belirtti. Kepez'de 12 saat içinde metrekare başına düşen yağış miktarının 330 kilograma ulaştığını, bu miktarın Kepez'in aylık yağış ortalamasının üç katı olduğunu vurguladı. Muratpaşa ve Döşemealtı ilçelerinde de ciddi yağış miktarları kaydedildi.

Karaloğlu, "12 saatte Kepez'in üç ayda alabileceği yağmur yağdı. Şiddetli bir yağmur ve fırtına oldu," diyerek, yaşananların olağanüstü olduğunu ifade etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla bölgeye giden AFAD ekipleri, bölgede kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Şu ana kadar bölgede 2131 personel görev yapıyor ve su basan alanlardan 394 dalgıç pompa ile su tahliye işlemleri sürdürülüyor.

Yağışların başlamasıyla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 3 bin 500 ihbar yapıldı ve yapılan ihbarlara hızla müdahale edilmeye çalışıldı. Karaloğlu, Kepez ilçesindeki bir alt geçitte sürdürülen su ve çamur tahliyesi çalışmaları sırasında 47 yaşındaki Halil Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

Bakan Yardımcısı, Antalya'ya acil yardım ödeneği olarak 20 milyon lira aktarıldığını, şehrin ihtiyaçlarının bu ödenekten karşılanacağını belirtti. Ayrıca, Kemer-Kumluca karayolunda meydana gelen küçük çaplı heyelanlar ulaşımı etkilese de, karayolları ekiplerinin müdahalesiyle ulaşımın sağlandığı bilgisini verdi.

Sahipsiz köpeği tüfekle öldüren şahıs yakalandı, o anlar kamerada Sahipsiz köpeği tüfekle öldüren şahıs yakalandı, o anlar kamerada

Karaloğlu, vatandaşlara turuncu kod uyarısının devam ettiğini, tehlike arz eden bölgelere girilmemesi ve yapılan uyarılara uyulması çağrısında bulundu.

Editör: Fırat Çelik