Elektrikli araç sektöründe yeni bir sayfa açan AMPERINO, GO GREEN 2023 Fuarı'nda Türkiye'nin yerli elektrikli aracı Amperino C-100'ü sergilemeye hazırlanıyor. Proje ortaklarından Haluk Özbek'in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla duyurduğu bu gelişme, otomotiv dünyasında büyük bir heyecan yarattı.

Türkiye'nin Otomotiv Geleceğine Elektrikli Dokunuş

Amperino C-100: Yerli ve Milli Bir Girişim

Amperino C-100, tamamen Türk mühendislerinin emeğiyle üretilen bir başyapıt. Üç yıl süren bir geliştirme sürecinin ardından, Amperino Teknoloji laboratuvarlarında hayata geçirilen bu araç, Türkiye'nin otomotiv alanındaki iddiasını gözler önüne serdi.

Haluk Özbek'in Paylaşımı

"Fuarımız için son 4 gün ve son rötuşlar…Amperino C-100 artık hazır. En büyük motivasyonumuz ülkemizin yeni yüzyılına , “TÜRKİYE YÜZYILI” na ve ülkemiz gençlerine olan tam inancımız. Amperino Teknoloji laboratuvarında 3 yıldır emek veren bu vatanın yetiştirdiği 50’ye yakın mühendis gencimizin geliştirdiği ilk aracımızı inşallah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmek istiyoruz."

Haluk Özbek, Amperino'nun Türkiye'nin geleceği için büyük bir adım olduğunu vurgulayarak, genç mühendislerin bu projedeki rollerinin altını çizdi.

WhatsApp Image 2023-11-12 at 12.19.01

Editör: Umut Gökdaş