Mersin'de motoryat gezisine çıkan ve amatörce balık avlayan Mehmet Ural, oltasına yaklaşık 70 santimetrelik yavru bir köpekbalığı takıldı. Tekneye çıkarılmaya çalışılan köpekbalığı, oltadan kurtularak denize geri döndü. Bu anlar cep telefonu ile görüntülendi.

Kumkuyu Marina'dan Motoryatla Açıldılar

Turizm işiyle uğraşan Mehmet Ural, arkadaşları ile birlikte Kumkuyu Marina'dan motoryatla denize açıldı. Narlıkuyu açıklarına geldiklerinde balık tutmaya karar veren Ural ve arkadaşları, denize olta attı. Oltaya ağır bir şeylerin takılması üzerine heyecanlanan grup, bir yandan oltayı çekmeye çalışırken, diğer yandan da cep telefonu ile bu anı kaydetmeye başladı.

Oltaya Takılan Yavru Köpekbalığı

Mehmet Ural'ın güçlükle çektiği oltanın ucunda yavru bir köpekbalığı çıktı. Tekneye alınmaya çalışılan köpekbalığı, oltadan kurtularak denize düştü ve gözden kayboldu. Ural, yaşadıkları bu olayın şaşkınlığını ve heyecanını dile getirdi.

"Büyüklüğü Yaklaşık 60-70 Santimetre Vardı"

Ural, olay günü arkadaşları ile Kumkuyu Marina'dan motoryatla geziye çıktıklarını ve 'belki balık yakalarız' diyerek denize olta attıklarını anlattı. Ural, "Narlıkuyu civarına geldiğimizde yaklaşık 250-300 metre açıkta oltamıza bir şey takıldı. 'Acaba kayaya mı takıldı' dedik. Sonra ben oltayı çekiyorum, o çekiyor, derken üzerimize doğru balık geldiğini anladık. Balık yakaladığımızı fark ettiğimizde büyük bir heyecan yaşadık. Teknemize yanaştığında köpekbalığı olduğunu gördük. Tekneye aldık ama öyle bir çırpındı ki kaçtı. Büyüklüğü yaklaşık 60-70 santimetre vardı. Şaşırdık ve ürktük" dedi.

Kaynak: İHA