Amasya Gökyöyük Tarım İşletmesi'nde yaşanan ve dron kameraları tarafından kaydedilen olağanüstü bir olay, Türkiye'de ve dünya genelinde merak uyandırdı. 300 Bafra ırkı koyunun koçlarla bir araya gelmesiyle başlayan, saat yönünde dairesel hareketler yapan bu sıradışı dans, Çin'de yaşanan ve tüm dünyayı şaşkına çeviren benzer bir olayı hatırlattı.

koyunlar (3)

Koyunların Dairesel Dansının Sırları

300 Koyunun Eşsiz Koreografisi

Koyun ve koçların buluştuğu anlar, havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi. İşletme müdürü Muhammet Altıparmak'ın aktardığına göre, bu durum koç katımı süreçlerinde nadiren rastlanan bir olay. Yaklaşık 2-3 dakika süren bu dairesel dansın ardından koyunlar normal davranışlarına geri döndü.

koyunlar (4)

Çin Olayıyla Karşılaştırma

Altıparmak, Çin'de yaşanan ve dünya çapında ilgi çeken olay ile Amasya'da yaşananları karşılaştırdı. Çin'deki olayın daha hızlı ve koordineli olduğunu belirten Altıparmak, Amasya'daki olayın ise daha sakin ve doğal bir buluşmayı andırdığını ifade etti.

koyunlar (5)

Bafra Irkı Koyunların Özellikleri

Çoklu doğum özelliğine sahip Bafra ırkı koyunlar hakkında da bilgi veren Altıparmak, bu yılın rekor düzeyde kuzu doğumuna sahne olacağını belirtti. 3 bin 500 koyuna koç katıldığını ve 6 bin 500'den fazla kuzunun doğmasını beklediklerini açıkladı.

“Kendi eksenleri etrafında saat yönünde belirli istikamette döndükleri oluyor. Yaklaşık 2, 3 dakika boyunca dairesel şekilde döndükten sonra rutin hale geçiyorlar” - Muhammet Altıparmak
koyunlar (6)
“Çin’deki biraz daha farklı gibiydi. Koç katımı değildi. Koyunlar kendi eksenlerinde birbirlerini takip ediyordu. Daha hızlıydılar. Ama bizimki daha sakin. Birbirleriyle tanışıyormuş gibi görüntüydü
koyunlar (7)
Bafra ırkı koyunlar hakkında da bilgi veren Altıparmak: “Genellikle ikiz, üçüz, dördüz, beşiz ve hatta altızlar da doğuyor. Çok hızlı çoğalabiliyorlar. Bu yıl 3 bin 500 koyuna koç kattık. Önümüzdeki şubat ayında doğumlar başlayacak. 6 bin 500’den fazla kuzunun doğmasını bekliyoruz”  dedi.

koyunlar (2)

16 Mayıs 2024 Hava Durumu: O Şehirlere Kritik Uyarı! 16 Mayıs 2024 Hava Durumu: O Şehirlere Kritik Uyarı!

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR