AFAD, Ege Denizi’nde Girit Adası açıklarında 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, Muğla'nın Datça ilçesine yaklaşık 253 kilometre mesafede gerçekleşti.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugün saat 14.26'da Ege Denizi’nde, Girit Adası (Kriti) açıklarında 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 5.39 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.
AFAD’ın verilerine göre, deprem Datça’ya 253.43 kilometre uzaklıkta kaydedildi. Depremin enlem ve boylam bilgileri sırasıyla 35.0125 N ve 25.54889 E olarak açıklandı.
İlk belirlemelere göre deprem, Türkiye kıyılarında hissedilmedi ya da herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı. Yetkililer, gelişmelerin AFAD tarafından takip edildiğini ve kamuoyuna bilgilendirme yapılacağını bildirdi.