AKUT kurucusu Nasuh Mahruki hakkında, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sosyal medya paylaşımı nedeniyle yargılandığı davada karar verildi. Mahkeme, Mahruki’ye “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verirken tahliyesine de hükmetti.

Mahruki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, 17 Temmuz’da tutuklanmıştı.

Akut Kurucusu Nasuh Mahruki Ilk Kez Hâkim Karşısındakarar Açıklandı

İlk kez hâkim karşısına çıktı

Mahruki’nin yargılandığı davanın ilk duruşması Bakırköy 57’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Mahruki’nin yanı sıra avukatları, aile yakınları ve destekçileri katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Mahruki’nin “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, yargılama sonunda Mahruki’ye “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahruki’nin tahliyesine de karar verildi

Kaynak: t24.com.tr