Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte gözler AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayına çevrildi. Beklentilerin merkezinde yer alan soru sonunda yanıt buldu; Murat Kurum, İstanbul için yarışacak isim olarak belirlendi.

Adaylık Yolunda Murat Kurum

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ismi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak anılıyor. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın stratejik bir hamleyle yerel seçimlerde güçlü bir aday çıkarmayı hedeflediği biliniyor.

At Suratlı Kadın Sosyal Medyayı Salladı! At Suratlı Kadın Sosyal Medyayı Salladı!

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde açıklayacağı adaylar arasında Kurum'un ismi öne çıkıyor.

İstanbul İçin Büyük Beklenti ve Rekabet

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kıyasıya bir rekabet bekleniyor. Murat Kurum'un adaylığı, siyasi arenada dengeleri değiştirebilir. İstanbul'un karmaşık sorunlarına ve beklentilerine yönelik yaklaşımlarıyla dikkat çeken Kurum, şehrin geleceği için önemli bir figür olarak görülüyor.

MURAT KURUM KİMDİR?

1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı.1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.

Editör: Fırat Çelik