Türkiye’nin En Şifalı Suları! Mutlaka Keşfetmek İsteyeceksiniz Türkiye’nin En Şifalı Suları! Mutlaka Keşfetmek İsteyeceksiniz

Turgut Altınok, Türk siyasi hayatında önemli bir yere sahip olan, avukatlık mesleğinin yanı sıra siyasetçi kimliğiyle de tanınan bir isimdir. 1964 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde dünyaya gelen Altınok, eğitim hayatını Ankara Keçiören'de tamamlamıştır. Ülkü Ocakları'ndaki siyasi faaliyetleriyle siyasi kariyerine adım atan Altınok, genç yaşta Milliyetçi Çalışma Partisi'nde önemli görevler üstlenmiştir.

Yükseköğrenim ve Akademik Başarıları

Turgut Altınok, Uluslararası Hukuk alanında yükseköğrenim görmüş, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine katkılarından dolayı Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından "Fahri Doktora" unvanına layık görülmüştür. Ayrıca Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde "Profesör" ünvanı almıştır.

Belediye Başkanlığına Giden Yol

25 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Altınok, Ankara İl Başkanlığı ve MHP Genel Sekreter Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur. 1994 yerel seçimlerinde MHP'den Keçiören Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve bu görevini üç farklı dönemde sürdürmüştür.

"27 Mart 1994 yerel seçimlerinde 30 yaşında iken, Keçiören'in kaderini değiştirmeye talip olup MHP'den Keçiören Belediye Başkanı seçildi."

Turgut Altınok, siyasi kariyerine farklı partilerde devam ederek, 1999 ve 2004 yıllarında da Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2014 yerel seçimlerinde ise Büyük Birlik Partisi'nden aday olmuştur.

Evli ve dört çocuk babası olan Turgut Altınok, hukuk ve siyaset alanında önemli katkılarda bulunan bir isim olarak tanınmaktadır.

Editör: Fırat Çelik