Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu (BEDFE) tarafından düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğinde konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Türkiye'nin bölgesinde ve İslam aleminde beklenen hizmetleri sunma potansiyelinin, ülkenin içinde bulunduğu güçlü pozisyonla birlikte daha da arttığını belirtti.

Ak Parti Grup Başkanvekili Efkan Ala, Bursa'da Konuştu 03

Ala, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe katılarak, Türkiye'nin geleceği, birlik ve beraberlik konularında önemli açıklamalarda bulundu. BEDFE'nin düzenlediği etkinlikte, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'nın yanı sıra Bursa İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve diğer birçok isim de yer aldı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Efkan Ala, Bursa'da Konuştu 02

Ala, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölgesinde etkili bir lider ülke olma misyonunu taşıdığını vurgulayarak, "Türkiye'nin yerelde ve merkezde dünyadan daha güçlü ses olacak şekilde yoluna devam edebilmesi, ülkenin içinde bulunduğu güçlü pozisyon ile birlikte çok daha fazla hizmet sunma imkanını beraberinde getirecektir." ifadelerini kullandı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Efkan Ala, Bursa'da Konuştu 01

Minik öğrenciler ilk namazlarını kılıp seccadelerini aldı Minik öğrenciler ilk namazlarını kılıp seccadelerini aldı

Ayrıca, Türkiye'nin dünya genelindeki sorunlara karşı duyarlılığını ve yardımseverliğini vurgulayan Ala, "Türkiye, bölgesel ve küresel meselelere duyarlı bir şekilde müdahale etmeye devam edecek, Gazze'deki kardeşlerimize, Azerbaycan'daki kardeşlerimize ve diğer gönül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahiplerine daha fazla yardım eli uzatacaktır." şeklinde konuştu.

Yerel seçimlere de değinen Ala, Türkiye'nin geleceği açısından yerel yönetimlerin önemli bir rol oynadığını belirterek, belediyelerin sağlıklı bir şekilde işleyişini sürdürebilmesi için desteklenmeleri gerektiğini dile getirdi. Cumhur İttifakı'nın, Türkiye'nin önündeki zorlukları aşma konusundaki kararlılığını ve birlikteliğini vurgulayan Ala, "Biz Cumhur İttifakı olarak bir araya geldiğimizde Türkiye buradan ne kazanır, milletimiz buradan ne kazanır diye bakıyoruz. Türkiye'nin etrafındaki gelişmeleri dikkate alarak dünyada en güçlü ses ile itirazımızı yaparak yolumuza devam etmenin bu milletin bizlere yüklediği bir borç olduğunu biliyoruz ve bu sorumlulukla hareket ediyoruz." dedi.

Ala'nın konuşması, birlik ve beraberlik vurgularıyla Türkiye'nin iç ve dış politikadaki etkin rolüne vurgu yaparak sona erdi.

Editör: İHSAN KURAN