Başsavcı Zekeriya Alper İnanç, Adalet Bakanlığı tarafından yargı faaliyetlerinin hızlanması amacıyla Mahkeme Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesinin uygulamaya konulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’i Kabulü Sona Erdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’i Kabulü Sona Erdi

Bu kapsamda İnegöl Adliyesinde kurulan ön büroların zemin katta faaliyete başladığını aktaran İnanç, "Ön bürolar tarafları haklarında açılan davalarla ilgili her türlü bilgi, belge, fotokopi, sorgu ve bunun gibi işlemlerini kimlik ibraz etmek suretiyle yapabildikleri birimdir.

Davanın tarafı, kimlik ibraz etmek suretiyle vekili ve yetki belgesi verdiği avukatlar, muvakfakatname ibraz etmek suretiyle stajyer avukatlar ve takip memurları ön büromuzdan üzerinde nüfus cüzdanı, ehliyet ve pasaport ile işlem yapabilecekler." dedi.

"Ön Büroda yapılabilecek işlemler hakkında da konuşan Başsavcı Zekeriya Alper İnanç, "Hakkınızda İnegöl Adliyesi'nde açılan davalar ile ilgili sorgulama yapabileceksiniz. Dosyanızın akıbetini sorabilirsiniz. Dosyadan fotokopi alabilirsiniz. Davalarımızla ilgili her türlü dilekçeyi verebilirsiniz. (Beyan ve talep dilekçesi, şikayetten vazgeçme dilekçesi, mazeret dilekçesi, itiraz dilekçesi ve istinaf dilekçesi gibi.) Duruşma tarihini ve saatini öğrenebilirsiniz. Bilirkişi raporu sunabilirsiniz. Karar örneği alabilirsiniz."

"Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru dilekçesi verebilirsiniz. Muhabere evraklarını büromuzdan gönderebilirsiniz. İcra Ceza Davalarının büromuzdan açabilirsiniz. Sulh Ceza Hakimliği'nin baktığı; trafik para cezasına itiraz dilekçelerinizi, erişim engellenmesi taleplerinizi, idari para cezasına itiraz dilekçelerinizi, tekzip talepli dilekçelerinizi, tutukluluğu itiraz talepli dilekçelerinizi, tahliye taleplerinizi, idari gözetim dilekçelerinizi ön bürolardan verebilirsiniz." diye konuştu.