Adana’nın Seyhan ilçesinde geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ekipler yangına hem havadan hem de karadan müdahale ediyor.

Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Küçükdikili Mahallesi’nde sabah saatlerinde geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde yangın çıktı. Saat 06.00 sıralarında başlayan yangına kısa sürede çok sayıda ekip sevk edildi.

Fabrika binasına sıçraması önlendi

Bahçede bulunan atık malzemelerin tutuşmasıyla büyüyen alevlerin fabrika binasına ulaşmaması için yoğun çaba gösterildi. İtfaiye ekipleri, yangını çevreleyerek kontrol altına aldı ve başka alanlara sıçramasının önüne geçti.

Havadan ve karadan yoğun müdahale

Sakarya'da 39 günde çeşitli suçlardan aranan 370 şüpheli yakalandı
Sakarya'da 39 günde çeşitli suçlardan aranan 370 şüpheli yakalandı
İçeriği Görüntüle

Yangını söndürmek için itfaiye ekipleri karadan müdahale ederken, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı helikopterler de havadan su atarak çalışmalara destek veriyor. Ayrıca bölgede Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) da hazır bekletiliyor.

Yetkililer, söndürme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, yangının tamamen kontrol altına alınması için yoğun çabanın devam ettiğini açıkladı.

Kaynak: İHA