10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Ali Şevik, cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. İşte detaylar.

Ali Şevik'in Savunması

Ali Şevik, mahkemede binanın 2 bloktan oluştuğunu ve ev sahibi olmak amacıyla kooperatif kurduklarını belirtti. Herhangi bir kazanç amacı güdemediklerini söyleyen Şevik, inşaat işlerinden anlamadığını ve bu konuda bilgi ve belgesinin olmadığını ifade etti. Binanın teknik uygulama sorumlusuyla anlaştıklarını ve malzeme seçiminin bu sorumlunun talimatlarına göre yapıldığını belirtti. Ayrıca, binanın denetimlerinin kamu kuruluşları tarafından yapıldığını ve her iki blokta aynı malzemenin kullanıldığını savundu.

Süt Tüketiminde Çareler Tükenmez: Laktozsuz Süt Süt Tüketiminde Çareler Tükenmez: Laktozsuz Süt

Şevik, binanın çevresindeki sakinlerin 5. katta tadilat yapıldığına dair beyanlarına karşı, bu konuda herhangi bir kusurlarının olmadığını ve uzun süredir tutuklu olduğunu ifade ederek tahliyesini talep etti.

Mustafa Çampınarı'nın Görüşü

Diğer sanık Mustafa Çampınarı da depremler nedeniyle öngörülemeyen bir şiddet dalgasının oluştuğunu belirterek, binanın yıkılmasının ivme ile zemin arasındaki etkileşimden kaynaklandığını söyledi. Binanın malzemesinin numune olamayacağını ifade etti ve teknik uygulama sorumlusu olmadığını, sadece projeyi çizdiğini belirtti. Hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılması ve beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısının Görüşü

Cumhuriyet savcısı, dosyadaki mevcut delil durumu, suçun vasfı ve mahiyeti, somut delillerin güçlü suç şüphesini gösterdiği göz önüne alındığında sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesini ve eksik hususların giderilmesini talep etti.

Mahkeme Heyetinin Kararı

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi ve eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Adana'da yaşanan bu olayla ilgili soruşturma devam ederken, binanın fenni mesulü firari Mustafa Çampınarı hakkındaki tutuklama emri mahkeme tarafından kaldırıldı. Olayla ilgili daha fazla detay ve gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Kaynak: aa