İngiltere Championship ekiplerinden biri olan Hull City'nin sahibi olan Acun Ilıcalı, dikkat çeken çok önemli açıklamalarda bulundu. Bu sezon Süper Lig'de şampiyonluğu favorisini açıklayarak, "Fenerbahçe Başkanı olmak istiyor musunuz?" sorusuna ise şu şekilde cevap verdi.

İŞTE ACUN ILICALI'NIN AÇIKLAMALARI

"Hull City olarak Play-Off görme ihtimalimiz var mı var. Bizim amacımız takımı Premier Lig'e çıkarmak. Şu anda 2-3 puan farkla gidiyoruz. Play-Off'la aramızda sadece 1 puan var. 2 galibiyet alsak, oraların içinde gezeceğiz. Yeni takım kurduk fakat iyi takım kurduk. Ülkemizden destekleyen çok oldu. Ben de çok ciddi şekilde fedakarlık yaptım. Ortaya güzel bir kadro çıktı. Ekip de canavar gibi."

BÖYLE BAŞARI GELİR, HEP MOTİVE EDECEKSİN

"Türk taraftarların tadı bir başkadır. Fakat burada 25-26 bin kişiye oynuyoruz. Çok büyük bir atmosfer oluyor. Buranın tadı bir başka, bizimkisi daha bir başka. 

Türkiye'de maç seyrettiğimiz zaman ayrı bir atmosfer. Heleki bu Galatasaray-Fenerbahçe maçı olursa işte ozaman, oradaki yaşayacağın atmosferi dünyada bulamazsın eşi benzeri yok. Dünyanın en büyük 5 derbisinden biri seçildi. Beşiktaş tribünleri. Stadın akustiği de çok iyi."

"Ben yıllardan beri Beşiktaş seyircisini hep takdir ederim. Aşırı bir yoğunluk, takım arkasında itici güç. Bir kardeşleri olarak da ben şunu söylemek istiyorum, taraftar bazen gönül kırıklığıyla birlikte bindiği dalı kesmeye başlar. Taraftarın kendi futbolcusuna doğru tepki gösterirse, onun devamının toparlandığını görmedim. Futbolcular, çok duygusal bir insanlardır. Onlara stresi yaşatırsan, yapacağını yapamamaya başlar. Daha önce birçok takımımızda oldu böyle şeyler. Futbolcu bildiğini unutuyor. O zaman hiç bir verim  ve başarı olmaz. Futbolda biraz daha pozitife dönmemiz gerek diye düşünüyorum. İngiltere'de o yok mesela, devamlı destekliyorlar. Böyle başarı gelir. Hep bu şekilde futbolcuları motive edeceksin."

FENERBAHÇE BAŞKANI OLMAK İSTİYOR MU?

Alex de Souza, Antalyaspor’da Alex de Souza, Antalyaspor’da

"Onu sordular bana. Şu anda bizim başkanımız son derecede başarılı. İleride, Allah bilir. Hayır ben hiç bir zaman, şöyle demem, Fenerbahçeli, Fenerbahçe Başkanı olmak istemiyorum hiç kimse diyemez. Böyle bir teveccüh olursa şayet, bu tabii ki bu beni çok gururlandırır.  Ali Koç, çok yakın bir dostum. Başkanlığa geldiğinden beri ben hep destekliyorum. Başarılı olduğu zaman  başarısız olduğunda hep yanında olup destekledim. O kadar çabaların sonunda onun şampiyon olduğunu görmek istiyorum. Onunla birlikte o mutluluğu yaşamak istiyorum. Bu hikayenin mutlu sonla bitmesini istiyorum."

ŞAMPİYONLUK FAVORİSİ KİM?

"Çok erken fakat Fenerbahçe olsun ve Galatasaray favori gibi duruyor. Burak Yılmaz, ise çok değerli bir isim. Yakın dostum, onun da başarılı olmasını istiyorum o ritim kaçınca. Ritim diye bir şey var. Fenerbahçe ve Galatasaray ritmi yakaladığı zaman çok hızlı gitmeye başlar. İkisi birden kaybedecek ki yetişeceksin. O da çok kolay olmuyor. O yüzden de Fenerbahçe ve Galatasaray arasında giden bir lig görüyorum. Çok büyük bir rekabet olacak. O, ya da bu şampiyon olur diyemem. Onu diyende kesin bilmiyordur."

Editör: Fırat Çelik